• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanković pohvalio izabranike: Ovo nisu igrači, već super-junaci! Rožman: Gdje je trebalo da udarimo - nismo...

Autor Dragan Šutvić

Šta su u odjavi utakmice u Mostaru rekli Mario Ivanković i Simon Rožman?

 Zrinjski Sarajevo  (3).JPG Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Zrinjskog trijumfovali su nad Sarajevom rezultatom 2:0 u poslastici na kraju jesenjeg dijela sezone.

Tim trijumfom Mostarci su osvojili drugo mjesto na kraju 2023. godine, uz sedam bodova minusa za liderom, Borcem.

"Poslije prvih loših 20 minuta, gdje je Sarajevo bilo bolja ekipa, uspostavili smo terensku inicijativu, imali taj penal. Većina ljudi bi pala nakon tog promašenog jedanaesterca, međutim mi smo krenuli još jače, još bolje, postigli dva gola i stvarno odigrali posljednjih 20 minuta na jednom visokom nivou. Za drugo poluvrijeme smo se dogovorili da čuvamo rezultat jer ovi momci nisu igrači, ovo su super-junaci. Kad vidite da neko čupa posljednji atom snage poslije 32 utakmice... Igrači su posljednjih 15 minuta jedva stajali na nogama! Stvarno im treba skinuti kapu, čestitati na pobjedi, protiv kvalitetnog Sarajeva, ali možda smo bili srećniji i spretniji, dali malo više i zasluženo pobijedili", rekao je za TV Arena sport nakon utakmice trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Iza mostarskog tima je iscrpna polusezona, tokom koje su Mostarci odigrali čak 33 utakmice – 18 u Premijer ligi BiH, 14 na evropskoj sceni i jednu u Kupu BiH.

"Stvarno je polusezona bila preteška, čak i cijela ova godina. Borac je odigrao fenomenalno jesenji dio, mi smo tu u igri. Moramo da budemo zadovoljni, na nama je da odmorimo, da vidimo eventualna pojačanja i da spremno uđemo u drugi dio prvenstva, u kojem je sve moguće. Ne mislim tu samo na nas, već su i Sarajevo i Velež isto kandidati", zaključio je Ivanković.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Strateg Sarajeva Simon Rožman nije bio zadovoljan onim što su njegovi izabranici večeras prikazali u Mostaru.

"Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi, iskoristili su ono što su imali. Zadovoljan sam igrom u prvoj i drugoj trećini terena, ali oni ispred nisu bili na svom nivou, tako da smo bili bezopasni u posljednjoj trećini terena. Gdje smo morali da udarimo – nismo udarili, naša prednja linija je danas bila neraspoložena i ne možeš onda bolje proći", rekao je Rožman, čija ekipa je u jesenjoj polusezoni osvojila 33 boda, što je dovoljno za četvrto mjesto.

"Sigurno da je moglo bolje, upoznao sam gdje, kad, sa kim. Igrači su dobili sasvim dovoljno prilike da pokažu zašto su tu, tako da će sigurno biti doselekcije. Mislim da smo napravili puno toga u dobrom smjeru. Nismo sasvim zadovoljni, ali šta je tu je, sad dolaze pripreme, prvi, bazični dio. Meni je najvažnije da sam upoznao ligu, sve stvari, šta se dešava, i što je najvažnije, upoznao sam svoju ekipu", zaključio je slovenački trener.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!



Standings provided by Sofascore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC