• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi u Mostaru za kraj polusezone: Ivanković poštuje Sarajevo, ali želi pobjedu! Za Rožmana Zrinjski je favorit

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Zrinjski u ponedjeljak (18.00) dočekuje Sarajevo u derbiju 18. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Zrinjski - Sarajevo, izjave Mario Ivanković Simon Rožman Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener Zrinjskog Mario Ivanković poslije odličnih nastupa u Konferencijskoj ligi najavio je derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

"Plemići" su remijem protiv Aston Vile (1:1) ostvarili ogroman uspjeh u Konferencijskoj ligi iako nisu uspjeli da prođu u narednu fazu evropskog takmičenja.

Zadovoljstvo zbog nastupa u Evropi nije krio ni trener Mostaraca, ali njegov tim nema vremena za slavlje jer u ponedjeljak u 18.00 dočekuje Sarajevo u derbiju posljednjeg kola ove jeseni.

"Prije svega očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, da navijači budu zadovoljni. Sastaju se ekipe, koje vole da igraju i koje su u vrhu tabele. Znamo šta Sarajevo može, pripremamo se i vjerujem da smo spremni da odigramo meč, 33. u sezoni, na najvišem mogućem nivou i da dođemo do pobjede", rekao je Ivanković.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Šef struke Zrinjskog pohvalno je govorio o sutrašnjem protivniku.

"Sarajevo je kvalitetna ekipa koja daje dosta golova, individualno su dosta jaki, ali svaki tim ima i mane a njih ćemo pokušati da iskoristimo. Ponoviću, nadam se da će biti dobra utakmica, da će navijači uživati i neka pobijedi bolji. Nadamo da ćemo to biti mi", dodao je strateg Mostaraca, koji neće moći da računa na Slobodana Jakovljevića zbog tri žuta kartona, odranije povrijeđene Marija Tičinovića i Hrvoja Barišića.
Dodao je i da njegovu ekipu dodatno muče i zdravstveni problemi.

"To će da diktrira startnih 11, ali definitivno će sutra na teren izaći oni što mogu da daju svoj maksimum. Ko god bude bilo šta osjećao, sigurno neće igrati".

Prema njegovim riječima, sigurno se kod igrača Zrinjskog osjeća i umor s obzirom da će sutra odigrati 33. utakmicu u sezoni.

"To je duplo više od ostalih ekipa u jednoj polusezoni, ali guramo i moramo biti zadovoljni. Kad pogledamo u komšiluku, sve ekipe koje su malo duže ostale u Evropi, pate u prvenstvu. A mi smo opet tu pri vrhu, zabilježili smo istorijski evropski uspjeh, odigrali grupnu fazu sa jakim klubovima na visokom nivou. Pritom, osvojili smo četiri boda i mislim da moramo biti zadovoljni", zaključio je Ivanković.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Njegov kolega sa "bordo" klupe Simon Rožman istakao je da se raduje derbiju u Mostaru i usput čestitao Zrinjskom na velikim uspjesima u Evropi.

"Čestitam im na svim igrama koje su pružili. Jako dobro su zastupali ligu i državu. Imamo ful respekt, ali i svoju računicu. Sigurno su možda favoriti, ali mi se spremamo i brinemo o sebi. Mislim da imamo još dosta pokazati. Mladi smo, i svi igrači koji će dobiti šansu će pružiti svoj maksimum i sadržaj koji će zadovoljiti njih, nas i navijače", izjavio je slovenački stručnjak i dodao da vjeruje kako će njegov tim pružiti dobru partiju da bi kraj godine završili kako žele.

Utakmicu sudi Irfan Peljto, a direktan prenos je na TV Arena sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC