• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska bruji o Srbinu - ovako je prevario i izbacio milijardere!

Autor Dragan Šutvić

O ovakvom nastupu i slavlju sanjao je Đorđe Petrović!

 čelsi njukasl đorđe petrović Izvor: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Čelsi je eliminisao Njukasl u četvrtfinalu Liga-kupa na penale (1:1, 4:2), a heroj je bio srpski golman Đorđe Petrović! Sjajni čuvar mreže odveo je "plavce" u polufinale nakon što penale nisu iskoristio Kiran Tripije i Met Riči, koga je varao podignutom rukom u desnu stranu, pa paradom u lijevu, gdje je lopta i otišla!

Poslije te reakcije i odbrane, meč je završen, Čelsi je ušao među četiri najuspješnija tima u takmičenju u kojem su i dalje "živi" polufinalisti Fulam, Mildsbro, kao i Liverpul i Vest Hem, koji će u srijedu uveče dati posljednjeg učesnika sljedeće runde. Mečevi polufinala biće odigrani 8. i 22. januara i Čelsi je u njima prije svega zahvaljujući Petroviću, koji sjajno koristi priliku na Stamford Bridžu, nakon što se povrijedio prvi golman engleskog velikana, Robert Sančez.

Iako je skupocjeni Njukasl vodio na "Bridžu" od 16. minuta udarcem Kaluma Vilsona, Ukrajinac Mihajlo Mudrik izjednačio je u nadoknadi drugog dijela meča, poslije loše reakcije Tripijea. Bio je to uvod u sjajnu noć našeg Đorđa, kao i u eliminaciju Njukasla, koji je prošle sezone igrao u finalu ovog takmičenja.

"Svrake" su sada jedan od najbogatijih klubova na svijetu, ali će i dalje morati da čekaju osvajanje nekog trofeja, koji su posljednji put podigle 1969. godine. Ove sezone su ispale i iz Lige šampiona u grupnoj fazi, dok u Premijer ligi trenutno imaju 10 bodova manje od lidera, Arsenala. Ostaje im nada u FA Kup, u kojem će zaigrati od 6. januara i meča protiv Sanderlenda u trećem kolu. U Liga-kupu su završili učešće poslije ove "igrice" i odbrane Petrovića:

Kada su u pitanju Čelsi i Đorđe Petrović, Srbin će sigurno dobijati šansu kod Maurisija Poketina sve dok Sančez ne bude spreman, a po svemu sudeći - Argentinac će i tada razmišljati koga da stavi među stative. Doskorašnji čuvar mreže Nju Inglanda, a nekadašnji đak Čukaričkog, odmah je počeo da opravdava svoj dolazak u Čelsi ovog ljeta, u transferu vrijednom 14 miliona evra.

Bio je ovo njegov treći nastup, a drugi uzastopni u kojem je branio svih 90, odnosno 120 minuta. Sljedeći meč Čelsi će igrati protiv Vulverhemptona, u nedjelju, 24. decembra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC