• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin sačuvao mrežu Čelsija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čelsi bez problema pobijedio, a srpski golman ulivao samopouzdanje saigračima koji ove sezone osciliraju sa partijama.

 Djordje Petrovic sacuvao mrezu Celsija u Premijer ligi  Izvor: John Patrick Fletcher / Action P / Actionplus / Profimedia

Srpski golman Đorđe Petrović našao se u startnoj postavi Čelsija za meč protiv Šefild junajteda u Premijer ligi i posao je obavio odlično - u pobjedi "plavaca" (2:0) sačuvao je mrežu netaknutom, što se ove sezone nije često dešavalo timu iz Londona. Đorđe nije imao previše posla jer su njegovi saigrači dominirali na svim dijelovima terena, ali se ističe da je odbranio jedan veoma neugodan udarac iz slobodnjaka, sa velike udaljenosti.

Podsjećamo, ovo je bio drugi nastup za Petrovića od kako je ljetos u velikom transferu teškom 14 miliona evra iz Nju Inglanda stigao u London. Nekadašnji golman Čukaričkog debitovao je u prethodnom kolu kada je zamijenio povrijeđenog kolegu Roberta Sančeza, a sada je počeo i da koristi priliku koja mu se ukazuje u odsustvu iskusnijeg čuvara mreže. Ukoliko bi Đorđe Petrović nastavio da brani na visokom nivou, Maurisio Poketino bi mogao da ima slatke muke kada obojicu golmana bude imao na raspolaganju.

Još se ne zna do kada će Robert Sančez pauzirati, ali Petroviću svaki minut među stativama znači jer na početku sezone nije imao prilike da brani. Dobra vijest je i što Petrović ima šansu da brani baš kad je tim iz Londona stigao do nešto lakšeg rasporeda - do kraja decembra ih čekaju mečevi protiv Vulverhemptona, Kristal Palasa i Lutona, dok je Fulam prvi izazov u 2024. godini.

Nadamo se da će do tada mladi Petrović uspjeti da "kupi" sebi dovoljno kredita i da se ustali među stativama, što bi bila dobra vijest za sve navijače Čelsija, ali i srpske reprezentacije. Đorđe Petrović je nekoliko puta dobijao pozive u seniorsku selekciju Srbije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija, a građenje karijere u engleskoj Premijer ligi - gdje nismo imali golmana od Vladimira Stojkovića - automatski ga kandiduje za uži izbor startnog golmana nacionalnog tima Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC