• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuva u Rimu: Svi su za dolazak Bonućija - osim navijača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve četiri strane (igrač, menadžer i oba kluba) spremni su za dogovor o prelasku iskusnog defanzivca iz Union Berlina u Romu, ali tome se žestoko protive navijači "vučice".

 Leonardo Bonući Izvor: ph.FAB/Shutterstock

Roma je spremna za zimske promjene i timu, prije svega u defanzivnoj liniji, a sve više se priča o dolasku iskusnog italijanskog reprezentativca Leonarda Bonućija.

Već neko vrijeme Žoze Murinjo traži defanzivca koji će se u zadnjoj liniji pridružiti Đanluki Manćiniju i Dijegu Ljorenteu. S obzirom da Evan N'Dika ide na Kup afričkih nacija, da je Kris Smolin odavno van terena zbog povrede, dok se Maraš Kumbula i dalje nije oporavio nakon operacije prednjeg ukrštenog ligamenta, "vučica" će tokom zimskog prelaznog roka morati da angažuje pojačanje ispred gola Ruija Patrisija.

Ime bivšeg igrača Juventusa i Milana, trenutno člana Union Berlina, najčešće se pominje u medijima, ali i u svlačionici i kod samog Murinja. Međutim, u posljednje vrijeme zabilježeno je usporavanje pregovora, koje direktno vode sportski direktor Tijago Pinto i igračev agent Alesandro Luči. Navodno, nema problema na relaciji dva kluba. I sam igrač pristao je na dolazak, a Nijemci su spremni da se oslobode defanzivca - koji je tokom sezone odigrao samo 10 utakmica, ali je postigao gol - tako da bi Roma mogla da ga registruje na šest mjeseci i tako pruži šansu iskusnom štoperu da se izbori i za poziv selektora Lučana Spaletija na EURO 2024.

Izvor: Marcin Kadziolka/Shutterstock

Međutim, mnogi navijači otvoreno se protive mogućem dolasku Bonućija u prestonicu, napadajući ga čak i na društvenim mrežama. "Roma te mrzi", "Molimo vas ne", "Italijanski klovn"... samo su neki od komentara koje su pristalice Rome uputile iskusnom Italijanu.

Iako ne igraju na istoj poziciji, dolazak Bonućija mogao bi biti uslovljen i odlaskom Renata Sančesa. Iako Portugalac ima tek 26 godina, povrede su praktično uništile njegovu karijeru. Nadali su se u Rimu da će njegova pozajmica iz PSŽ-a donijeti nešto novo, ali nekadašnji igrač Benfike i Bajerna nastavio je po starom - više je van terena nego na njemu, zbog čega čelnici Rome žele da raskinu ugovor o pozajmici sa klubom iz Pariza i tako ga prijevremeno vrate u Grad svjetla.

Roma bi tako nastojala da uštedi na visokoj plati (oko četiri miliona evra godišnje), što bi bilo dovoljno da se pomenuti novac preusmjeri ka Bonućiju.

Defanzivac je navodno pristao na šestomjesečni ugovor, dok Roma - možda i zbog pritiska navijača - ne želi previše da žuri. Čini se da Murinjo na umu ima i neke druge opcije, tako da treba očekivati izuzetno zanimljivu januarsku "pijacu" u Vječnom gradu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC