• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija najavio povlačenje iz Borca? "Možda je vrijeme za profi-predsjednika, svjestan sam vlastitih ograničenja"

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek Borca najavio je da bi u narednom periodu mogao da napusti ovu funkciju.

 milan tegeltija najavio povlačenje sa funkcije predsjednika borca  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija oglasio se saopštenjem na društvenim mrežama, najavivši da bi mogao u dogledno vrijeme da se povuče sa ove funkcije!

Kako je istakao, Borac je napravio određeni iskorak u proteklom periodu, nakon čega je potrebna nadogradnja u vidu profesionalnog predsjednika kluba kojem bi to bio jedini posao, a što trenutno nije slučaj.

Saopštenje Milana Tegeltije prenosimo u cjelosti.

"Završava se kalendarska godina u kojoj je, u u aprilu ove godine, FK Borac dobio novi Upravni odbor i novog predsjednika kluba.
FK Borac sutra otvara prvi zvanični fan šop u centru Banjaluke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi Upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono.

Klub je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba.

Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti. Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da FK Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika Upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene.

To bi možda moglo biti značajno unapređenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima treba da razmislimo svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prventstvenoj pauzi razgovarati i razmijeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba.

Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru - predsjedniku kluba.

Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi Klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim ali sam svjestan i vlatitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik Kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg Kluba. U svakom slučaju Aj Borac", napisao je Tegeltija na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Tegeltija je za predsjednika Borca izabran 3. aprila nakon sjednice Skupštine, a na mjestu prvog čovjeka kluba naslijedio je Stojana Malbašić, koji je na toj funkciji bio od avgusta 2020. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Idi ko te drži, Borac opstaje skoro stoleće i posle tebe Borac

NV

Najbolje da dadnete Stojanu Malbašiću i tu funkciju pa da nam krene. Tegeltija ne z#####vaj nego radi to, vidiš da znaš

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC