• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni mogu danas da promijene klub "za dž": Čeka nas lud prelazni rok u fudbalu - od Mbapea do Kataija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Podugačak je spisak fudbalera koji od danas mogu da pregovaraju sa drugim klubovima kako bi na ljeto stigli u njih bez obeštećenja.

 Oni mogu danas da promijene klub "za dž": Čeka nas lud prelazni rok u fudbalu - od Mbapea do Kataija! Izvor: Michael Bulder / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas je počeo zimski prelazni rok u većini Evrope, ali je 1. januar vrlo važan u svijetu fudbala i zbog toga što svi fudbaleri kojima na ljeto ističu ugovori - već od danas mogu da pregovaraju sa potencijalnim novim poslodavcima. Klubovi tako mogu da dogovore pojačanja bez obeštećenja i sačekaju leto kako bi ih angažovali, što postaje sve popularnije i popularnije, dijelom i zbog toga što fudbaleri u tom slučaju dobijaju velike bonuse.

Po svemu sudeći, predstojećih šest mjeseci će biti veoma burno u svjetskom fudbalu pošto su "ozbiljne face" na tržištu i već od ponoći su mnogi klubovi počeli da rade na pojačanjima. Jednostavno, neke od njih ne smiju da propuste, posebno ako znamo da dolaze bez obeštećenja...

Najveće ime na spisku je Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena. Uoči Svjetskog prvenstva 2022. potpisao je kratkotrajni ugovor sa Parižanima, ujedno i da se Katar ne bi "obrukao" pred Mundijal (vlasnik PSŽ-a je praktično Katar), ali da li će ostati i poslije ljeta 2024. godine - pravo je pitanje. I ovoga puta Mbape sedi na dvije stolice, jedno obećava Real Madridu, drugo Pari Sen Žermenu, a vjerovatno će otići tamo gdje dobije veći novac.

Ipak, ovoga puta ni Real, a ni PSŽ neće da ga čekaju do samog kraja. Navodno, Real mu je postavio uslov do 15. januara da odluči hoće li "piškiti ili kakiti", dok ni PSŽ ovoga puta nije previše opterećen da li će ga zadržati jer nije u dobrim odnosima sa mnogim u ekipi. Takođe, ni sa trenerom Luisom Enrikeom nije našao zajednički jezik.

Izvor: Matthew Visinsky / Zuma Press / Profimedia

Ugovor ističe još jednom sjajnom francuskom reprezentativcu - Adrijenu Rabiou - čija je majka nedavno demantovala da je uspio da se dogovori sa Juventusom, pošto se navodno spekuliše o odlasku u Englesku. Slobodni od 1. jula su i Tomaš Souček (Vest Hem), Pjotr Zjelinjski (Napoli), Mario Ermoso (Atletiko Madrid), Gvido Rodrigez (Betis), Aron Van-Bisaka (Mančester junajted), Daiči Kamada (Lacio), Vilfrid Ndidi (Lester), Viktor Lindelef (Mančester junajted), Pablo Fornals (Vest Hem), Keleči Ihenačo (Lester), Aleks Meret (Napoli), Žoržinjo (Arsenal), Koke (Atletiko Madrid), Toni Kros i Luka Modrić (Real Madrid), Fabijan Šer (Njukasl) i mnogi drugi...

Što se tiče srpskih fudbalera, tu je situacija takođe interesantna jer će slobodni agenti postati Nemanja Maksimović (Hetafe), Luka Jović (Milan), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Saša Ivković (Banijas), Miroslav Bogosavac (Ahmat), Darko Lazović (Verona), Luka Ilić (Troa). Dakle, više nego zanimljivo tržište!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC