• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapaljena obilježja Zvezde na derbiju u Hrvatskoj: Skandirali i Delijama, poznato i zbog čega

U derbi susretu između Hajduka i Rijeke, došlo do verbalnog sukoba nakon što su spaljeni predmeti sa obilježjima Crvene zvezde.

 Zašto Torcida skandira Armadi Delije Izvor: Profimedia/IMAGO

Hajduk je doveo Ivana Perišića, navodno su blizu toga da "otmu" i Josipa Brekala od Dinama, međutim u ovom trenutku u Hrvatskoj neko drugi vodi kolo... Rijeka je u 20. kolu prvenstva Hrvatske uspjela da slavi poslije velikog preokreta na "Poljudu" (2:1) i tako je preuzela lidersku poziciju u šampionatu, odnosno imaju isti broj bodova kao i Hajduk (41). Iza njih je Dinamo koji ima 37, ali i utakmicu manje koju igra protiv Varaždina.

Na meču Hajduka i Rijeke bilo je i "navijačkog obračuna", pošto je u drugom poluvremenu - kada su gosti napravili preokret - Torcida skandirala Armadi: "Delije ste vi, možete Torcidi k.... pušiti". Zapalili su obilježja Crvene zvezde i oteti transparent Armade, dok su se mnogi začudili kakve veze srpski šampion ima sa ovom utakmicom!?

Kako objašnjavaju mediji u Hrvatskoj, u pitanju je "podsjećanje" na finale Kupa maršala Tita u Beogradu 1987. godine kada su se na stadionu JNA u Beogradu sastali Hajduk i Rijeka. Tada su navijači Hajduka bili na južnoj tribini, a Rijeke na sjevernoj, kada su imali i "podršku" navijača Crvene zvezde o kojoj postoje dvije verzije priče.

Prema jednoj, onoj koju zastupa Hajduk, Riječani su se ujedinili sa navijačima crveno-belih jer je pre toga na JNA odigrano finale Kupa u juniorskoj konkurenciji u kome je igrala Zvezda. Ipak, iz Rijeke tvrde da to nema veze s istinom.

Prema drugoj verziji događaja, navijači Zvezde su poslije meča sa Veležom ostali samo da bi provocirali Torcidu, koja im je bila daleko veći rival nego Armada. Ova objašnjenja nisu nikoga zanimala, pa je zato za Hajduk toga dana Rijeka postala srpska, a Armada kao frakcija Delija.

Tako se često može čut i skandalozno skandiranje Torcide "Smrdljiva Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba", zbog kog je klub iz Splita kažnjavan, a prethodne večeri dovoljna kazna bili su im poraz i povreda najboljeg igrača Marka Livaje.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC