• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte transferi u Crvenoj zvezdi - Kangva u Belgiji!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli dogovorili još jedan transfer.

 Kings Kangva napustio Crvenu zvezdu  Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda poslala je vezistu Kingsa Kangvu (24) na pozajmicu belgijskom klubu Kortrajk za 500.000 evra, uz dogovor da Zambijac na ljeto ostane u tom timu za obeštećenje od 1,5 miliona evra, potvrđeno je MONDU u klubu.

Poslije godinu i po u Zvezdi i ukupno 56 nastupa, 12 golova i devet asistencija, Kangva očekivano odlazi sa "Marakane", jer ove sezone nije igrao kod prethodnog trenera Baraka Bahara, a očigledno je da nije neophodan ni Vladanu Milojeviću. Došao je u mandatu Dejana Stankovića, nagovijestio velike mogućnosti, a potom je i kod Miloša Milojevića imao ulogu u startnoj postavi. Međutim, na polovini sezone 2023/24 vrijeme je za rastanak.

Kangvin odlazak još jedan je u nizu, jer je ovog četvrtka Zvezda ispratila Stefana Mitrovića u Veronu, Uroša Kabića u Torino, a još ranije je Kosta Nedeljković prodat Aston vili (uz dogovor da se vrati na pozajmicu), a uz to je i Jovan Mijatović nadomak odlaska u Njujork siti. Ove zime, Zvezda se rastala i sa golmanom Nikolom Vasiljevićem, koji je otišao u Radnički iz Niša, kao i defanzivnim vezistom Edmundom Adom, takođe novim članovima tima sa stadiona "Čair".

Na početku priprema bilo je najavljivano da će se Zvezda rastati sa nizom igrača jer ima preveliki tim za takmičenje samo u Superligi i Kupu Srbije, a Milojević je očigledno procijenio koji igrači se ne uklapanju u njegov sistem igre i viziju crveno-bijelih. U njoj nema mjesta za Kangvu. Vezista crveno-bijelih ove zime uspješno nastupa na Kupu afričkih nacija i dao je lijep gol na utakmici Zambjia - Kongo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC