• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pronašla posljednje zimsko pojačanje! Marin otputovao po njega, ali postoji problem!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crveno-bijeli pokušavaju da angažuju fudbalera koji igra na obje bekovske pozicije.

 Seol Jung Vu posljednje Zvezdino pojačanje - klub čeka pristanakl Ulsana Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Crvena zvezda nije završila prelazni rok - ni kada je riječ o odlascima, ni kada je riječ o dolascima u klub! Iako je na početku priprema najavljeno smanjivanje igračkog kadra i rastanak sa pojedinim fudbalerima, aktuelni šampion kupuje kako bi Vladan Milojević imao dovoljno "materijala" za napad na novu titulu - nakon Uroša Sremčevića čiji je transfer praktično već završen, stiže i defanzivac. Biće to Seol Jung Vu (25), fudbaler Ulsana i reprezentativac Južne Koreje!

Po informacijama iz Južne Koreje, Marko Marin je otputovao na Azijski kup u Dohu kako bi dogovorio detalje transfera reprezentativca, ali za sada pregovori nisu u završnoj fazi. Agencija "yonhap News" otkriva je Ulsan dobio ponudu crveno-bijelih za desnog beka koji može da igra i po lijevoj strani terena, ali... Još odlučuju o ponudi, dok Marin čeka pozitivan odgovor kako bi započeo pregovore sa fudbalerom koji bi Vladanu Milojeviću mogao da riješi probleme na nekoliko pozicija u timu.

Seol Jung vu je u mlađim kategorijama nastupao kao desno krilo, ali je u profesionalnom fudbalu pomjeren malo defanzivnije pa igra ili kao vingbek ili kao klasičan desni bek u formaciji sa četvoricom igrača u posljednjoj liniji. Zanimljivo, iako desnonog, Seol može da nastupi prinudno na mjestu lijevog beka, što smo prethodnih godina gledali i od Marka Gobeljića i od Lazara Nikolića.

Reprezentativni desni bek Južne Koreje rođen je u gradu Ulsan, a u istoimenom klubu je i ponikao. Prošao je sve mlađe kategorije, pohađao fakultet u Ulsanu i igrao za univerzitetski tim, a zatim dobio i šansu u prvom timu. Seniorskoj ekipi priključen  je 2020. godine i odmah je dobio značajniju ulogu u timu - sa 25 godina već ima 141 meč, šest golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija.

Dva puta je osvajao šampionat Južne Koreje, jednom je sa Ulsanom stigao do titule u Ligi šampiona Azije, a ima i zlatnu medalju sa Azijskih igara gdje je bio dio nacionalnog tima. Pored igranja za mlađe kategorije reprezentacije, nastupio je za Južnu Koreju na azijskim igrama, Univerzijadi - u četvrtfinalu ispali od Japana koji je osvojio turnir - i na Azijskom kupu, gdje se trenutno u društvu In Bom Hvanga bori za kontinentalnu titulu.

Seol Jung Vu debitovao je za seniorsku reprezentaciju Južne Koreje u ljeto 2023. godine, na prijateljskoj utakmici protiv El Salvadora. Uslijedili su takođe prijateljski mečevi protiv Velsa, Saudijske Arabije Tunisa i vijetnama, zatim kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Singapura i Kine, pa prijateljski meč sa Irakom. Na Azijskom kupu koji je trenutno u toku odigrao je sva četiri meča za Južnu Koreju - turnir je počeo kao desni bek, ali se nakon dvije utakmice preselio na lijevu stranu i zaigrao kao vingbek.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC