• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler osuđen na 7.5 godina zatvora! Švercovao tonu kokaina, pa izbo svog ujaka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kvinsi Promes će provesti godine i godine u zatvoru, ako se ikad vrati u Holandiju.

 Fudbaler Kvinsi Promes osudjen na zatvor zbog sverca kokaina Izvor: Profimedia

Poznati holandski fudbaler Kvinsi Promes osuđen je na šest godina zatvora zbog šverca kokaina, zvanično je danas odlučio sud u Amsterdamu. Ovo je druga zatvorska kazna koju je Kvinsi Promes dobio u kratkom periodu jer je prethodno dobio i 1,5 godina iza rešetaka zbog toga što je svog ujaka napao nožem, ali za sada neće na odsluženje kazne jer nije u Holandiji iz koje je pobjegao upravo zbog problema sa zakonom.

U njegovom odsustvu, oba slučaja su sprovedena i zaključena, a vidjećemo da li će Holandija tražiti od Rusije izručenje fudbalera. Aktuelnom igraču Spartaka iz Moskve ugovor ističe na kraju sezone i pitanje je da li će poslije ovih vijesti biti produžen, mada igra veoma dobro i zabilježio je po osam golova i asistencija.

Kako pišu mediji u Holandiji, Promes je bio uključen u šverc 1.363 kilograma kokaina u dvije ture - prvu od 650 kilograma, a drugu od 713 kilograma. Uz njega, osuđen je i pomoćnik koji ima 32 godine. Pošiljka iz Brazila je otkrivena u januaru 2020. godine u Antverpenu radom obavještajne policije, a do dana današnjeg Promes se nije rekao ni riječ o ovom slučaju, odnosno "nestao" je iz Holandije čim se počelo pričati o zatvorskoj kazni.

"Promes misli da je nedodirljiv jer nije u Holandiji, nego u Rusiji ili negdje u inostranstvu", rekao je tužilac na suđenju prije izricanja kazne koja je dosuđenja u njegovom odsustvu. Na kraju, Promes nije dobio maksimalnih devet godina koliko je tražilo tužilaštvo, nego šest, a ostaje da se vidi da li će ih ikad odslužiti iza rešetaka.

Prema nekim ranijim detaljima iz istrage, Promes je drogu "ukrao" od surinamskog trgovca ljudima Zigfrida Vortela, dok se u vezi sa samom krađom kokaina spominju i dva ubistva. Istraga je utvrdila da su zbog krađe droge ubijeni Kalvin Mejnard (inače bivši fudbaler) u Amsterdanu i Gencsijel Feler na Kurasaou, obojica tokom 2019. godine, navodna su saznaja obavještajnih službi Holandije (TCI).

Poslije krađe kokaina, Promes je platio Vortelu 250.000 dolara da bi se "sklopilo primirje", međutim očigledno to nije bilo dovoljno pošto ih je policija uhvatila. Vortel je iza rešetaka i inače negira da je imao bilo kakav kontakt sa Promesom, iako su u telefonu pronađene poruke u kojima se spominje Holanđanin, dok takođe posjeduje i njegov broj telefona.

Promes (32) je igrao za Tvente, Spartak iz Moskve, Sevilju, pa Ajaks sa Dušanom Tadićem, dok je ponovo u Moskvu otišao 2021. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC