• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji strijelac Afričkog kupa nacija izbačen iz reprezentacije!

Autor Haris Krhalić

Šok za bivšeg fudbalera Tuzla sitija.

 nsue Izvor: Achille Ndomo Tsanga / PA Images / Profimedia

Napadač Ekvatorijalne Gvineje Emilio Nsue je tokom proteklih nedjelja proživljavao drugu mladost. Sa 34 godine ovaj fudbaler koji na zalasku karijere nastupa za španskog niželigaša Intersiti, uspio je da minuli Afrički kup nacija završi kao najbolji strijelac.

Nekadašnji igrač Tuzle sitija postigao je pet golova na kontinentalnom šampionatu, gdje je njegov nacionalni tim eliminisan u osmini finala od Gvineje.

Međutim, samo par dana nakon što je pozirao sa trojefom namijenjenim za najboljeg strijelca, Nsue je saznao loše vijesti.

Fudbalski savez Ekvatorske Gvineje isključen je iz reprezentacije do daljnjeg. U odluci potpisanoj od strane generalnog sekretara, Huana Antonija Ngueme, Nsue je isključen zbog "zbog učestvovanja u nekoliko incidenata nediscipline prije, tokom i poslije učešća tima na nedavno završenom turniru".

Osim Nsuea, Savez je takođe suspendovao Ivana Salvadora Edua zbog "neprijatnog incidenta" koji je zahtijevao intervenciju policije.

Titulu na Afričkom kupu nacija osvojila je domaća selekcija Obale Slonovače, koja je poslije preokreta savladala Nigeriju (2:1).

Titula najboljeg golmana na prvenstvu pripala je Ronvenu Vilijamsu, čuvaru mreže Južne Afrike i tamošnjeg tima Mamelodi Sandaunsa, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Nigerijac Vilijam Trust-Ekong iz solunskog PAOK-a.

Afrički fudbaler je u ekipi iz Tuzle nastupao od zime 2022. godine i odigrao sedam utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uz jedan postignuti pogodak.

Nastupio je i u Kupu BiH i upravo zahvaljujući afričkom napadaču, Tuzlaci su poslije preokreta, pa na penale eliminisali banjalučki Borac na Gradskom stadionu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC