• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Hrvatskoj - Hajduk objavio snimke iz VAR sobe: Cijela država bruji o psovkama sudija

Šampionska trka u Hrvatskoj mogla bi da bude obilježena dešavanjima na meču Hajduka.

 Hajduk objavio snimke iz VAR sobe  Izvor: Youtube/MAXSport/printscreen

Novi veliki skandal potresa hrvatski fudbal, a ovog puta u centru pažnje je Hajduk. Splićani su na nedavno odigranom gostovanju u Varaždinu osvojili samo bod, zbog čega se ne smiruju strasti u čitavoj državi. Prethodnih dana u javnost su procurili isječci razgovora glavnog sudije sa VAR sobom, da bi danas Hajduk šokirao sve - objavili su kompletne snimke koji dokazuju da su donesene pogrešne odluke.

Najbitnija među njima donesena je nakon dešavanja u 78. minutu meča, kada je najbolji igrač i kapiten tima Marko Livaja sa male udaljenosti pogodio gol domaćeg tima. Počelo je veliko slavlje igrača i navijača Hajduka, ali oglasila se VAR soba - iako nisu mogli da utvrde da li je Filip Krovinović bio u ofsajdu nekoliko trenutaka ranije, arbitri su donijeli odluku da se pogodak poništi, što je uticalo i na konačan ishod meča.

Hajduk ističe da čak ni sudije u VAR sobi nisu sigurne u odluku koja je donesena, pa da je zbog toga pogodak trebalo da bude priznat, ali to nije jedina situacija na koju se žale... Iz Splita su stigle primjedbe da je gol Varaždina priznat iako mu je prethodnio prekršaj nad Livajom, kao i da Hajduku nije dosuđen penal iako je protivnički fudbaler igrao rukom u kaznenom prostoru.

Prije nego što se oglasio Hajduk pažnju javnosti već je privukao snimak na kojem se čuju psovke u razgovoru glavnog arbitra i sudija koje su uz pomoć tehnologije pratili meč. Radi se o dijelu snimka pred gol Varaždina, a odmah nakon što su Marko Livaja i Luka Jelenić imali duel.

"Vuče ga, vuče ga. Faul, faul! Fran, Fran… Pa je**te! Idi u ku**c! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš da ga zoveš! Odite u ku**c svi zajedno", čuje se na snimku koji je postao veoma popularan na društvenim mrežama. Navodno, na njemu su glasovi dvojice sudija iz VAR sobe, kao i četvrtog sudije koji je pored terena pratio meč. Kada je na kraju akcije glavni arbitar upitao VAR sobu šta se dogodilo, utvrđeno je da je bilo obostranog povlačenja i da ne treba vratatiti faul u korist Hajduka.

Čelnici jednog od najvećih hrvatskih klubova i člana "Velike četvorke" u velikoj Jugoslaviji odlučili su da se javno obrate dvojici ljudi koji bi mogli da spriječe ovakve stvari u budućnosti - uputili su dopis Marijanu Kustiću u svojstvu predsjednika HNS-a i šefu Komisije fudbalskih sudija Brunu Mariću. Teško je očekivati da sada mogu da se donesu odluke koje će uticati na ishod ovog meča, ali je jasno da u izuzetno zanimljivom finišu prvenstva Hrvatske nema prostora za ovakve greške.

Podsjećamo, Hajduk je nakon remija u Varaždinu (1:1) propustio priliku da prestigne Rijeku, koja je poražena od Dinama (1:0). Riječani su prvi na tabeli sa 50 osvojenih bodova iz 24 meča, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo iz Zagreba na trećem mjestu sa 47 bodova, ali i utakmicom manje od najvećih rivala. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC