• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simon Rožman nakon remija u Banjaluci: Pokazali smo zajedništvo, Vinko Marinović: Falio završni pas

Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

Trener Borca Vinko Marinović i njegov kolega sa klupe Sarajeva Simon Rožman svjesni su bili i prije početka prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, da će odluka o prolasku pasti tek u revanšu na "Koševu".

 Borac Sarajevo izjave Simon Rožman Vinko Marinović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac i Sarajevo su odigrali bez golova na Gradskom stadionu u Banjaluci pa će putnik u polufinale Kupa BiH biti poznat nakon 14 dana kada bude odigran revanš meč na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Simon Rožman, slovenački stručnjak sa sarajevske klupe je na konferenciji za štampu najprije čestitao svojim igračima na dobroj borbi, organizaciji i disciplini.

"Znali smo da prva utakmica neće mnogo toga da promijeni, ali sigurno smo napravili dobru stvar. Zadržali što je jako bitno, pokazali zajedništvo i žao mi je što nas više puta nije nagradila situacija. Momci ginu nakon prve utakmice, ali mnoge stvari nam ne idu na ruku kao što je gol iz ofsajda na posljednjem meču (protiv Zvijezde 09 prim.aut) itd. Ništa nije odlučeno, za tri-četiri dana imamo novu utakmicu (derbi protiv Željezničara), vjerujem u ovu ekipu pa idemo tako, meč po meč", rekao je Slovenac.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Upitan je i o lošim rezultatima Sarajeva na posljednjim utakmicama...

"Znate sami kako se drma Sarajevo da bacaš 'bombice' u garderobi! Da bacaš sve negativne stvari i sve što je loše. Daleko je od toga. Mi smo ostali zajedno, mirni smo, znamo šta i kako radimo. Sigurno je da nas je malo potrefilo loš start rezultata, ali vjerujem u momke i naš rad, ali sigurno da je to pravi put. 'Fajt, fajt, fajt' za klub i polako sve dolazi. U grču smo još to je sigurno, ali osnovne stvari smo večeras dobro odradili".

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Strateg Banjalučana Vinko Marinović priznao je da je očekivao tvrd meč protiv Sarajeva i dodao da će o prolasku u polufinale odlučivati revanš za dvije sedmice.

"Znali smo da slabiji start Sarajeva nije realna slika, očekivali smo ovako tvrdu utakmicu. Sarajevo se postavilo malo defanzivnije, čekali su šansu iz tranzicije, dok smo mi s druge strane imali jednu priliku u prvom poluvremenu koju je golman Sarajeva odbranio. U nastavku smo imali posjed, loptu više u nogama, tražili situaciju u zadnjoj trećini, probali i sa izmjenama da dođemo do eventualnog pogotka, nismo uspjeli. Možda nas je malo mnogo prekida poremetilo pa nismo uspjeli da uhvatimo ritam utakmice, ali sve u svemu, ostaje druga utakmica koja će odlučiti o putniku u polufinale", rekao je Marinović, koji je bio zadovoljan partijom svojih izabranika u nekim fazama duela, ali smatra da je crveno-plavima nedostajao završni pas ili eventualni skok poslije prekida da zabilježe pobjedu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC