• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopov "vrtić" nastavio s pobjedama i u FA kupu! Ako njih ne znate, čuli ste za njihove očeve!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Liverpul je prošao u četvrtfinale FA Kupa golovima Kumasa i Dansa. Igraće protiv Mančester junajteda u narednom kolu.

 Liverpul pobijedio Sautempton u FA Kupu sa djecom iz akademije Izvor: PAUL CURRIE/Colorsport/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpul je prošao u četvrtfinale FA Kupa i to ponovo sa klincima iz akademije! Popularni "vrtić" Jirgena Klopa pobijedio je Sautempton sa 3:0. Poslije osvajanja Liga kupa protiv Čelsija i meča u kom su igrali momci iz akademije "crvenih", nešto slično dogodilo se i nekoliko dana kasnije na "Enfildu" u drugom takmičenju.

Golove za pobjedu postigli su Li Kumas i Džejden Dans koji je bio dvostruki strelac. Vjerovatno za njih niste ni čuli i to nije čudno, pošto je Kumas rođen 2005, a Dans 2006. godine. Za prvi gol asistent je bio Bobi Klark. Razlog zašto spominjemo njih trojicu je zbog toga što ste možda čuli za njhove očeve. Li Klark je dugogodišnji igrač Njukasla, Džejson Kumas je igrao u Premijer ligi za Vest Brom i igrao je za reprezentaciju Velsa. Nils Dans je prošao školu Liverpula, igrao je za Lester, Bolton i ukupno je odigroa oko 600 mečeva u karijeri.

Ruku na srce, treba istaći da je Sautempton bio bolji rival u većem dijelu prvog poluvremena i pravo je čudo kako je Keleher uspio da sačuva mrežu. Kazna za promašaje stigla je u 44. minutu kada je Kumas dao gol za vođstvo. Dans je u igru ušao u 62. minutu i zatresao je mrežu u 73. i 88. minutu.

Đorđe Petrović gledao je sa klupe kako Čelsi dolazi do pobjede protiv Lidsa (3:2). Branio je Robert Sančez. Gosti su poveli preko Džozefa u 8. minutu, pa su Džekson i Mudrik doneli preokret, da bi Džozef potom postigao drugi gol za izjednačenje. Pobjedu i prolaz donio je Galager golom u 90. minutu. Što se postave tiče, Klop je izveo sljedeći sastav: Keleher - Bredli, Kvansa, Van Dajk (Konate od 46. minuta), Cimikas, Mekonel (Mekalister od 63.), Gomez, Klark, Eliot (Nioni, 78), Kumas (Dans, 62), Gakpo (Gordon, 90).

Mančester junajted žestoko se mučio protiv Notingem Foresta, ali je uspio da prođe golom Kazemira u 89. minutu. Volvs je golom Lemine iz 2. minuta uspio da iznenadi Brajton.

REZULTATI:

  • Čelsi - Lids 3:2
  • Notingem Forest - Mančester junajted 0:1
  • Volvs - Brajton 1:0
  • Liverpul - Sautempton 3:0

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:41
Neverovatna atmosfera navijača Liverpula: Ti nikada nećeš ostati sam...
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC