• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković otvorio dušu: Ja pobjegao iz Zvezde? Ljudi, doživio sam slom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši trener Zvezde progovorio o odlasku iz Ljutice Bogdana.

 Dejan Stanković, nisam pobjegao iz Zvezde, doživio sam slom Izvor: YouTube/(Ne)uspjeh prvaka

Dejan Stanković otkrio je kako se osećao na trenerskom rastanku sa Crvenom zvezdom u ljeto 2022. godine. Poslije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona u dvomeču protiv Makabi Haife, ujedno i svog trećeg neuspjeha da dovede crveno-bijele do elite, Stanković priznaje da se osjetio slomljeno.

"Osećaš ogroman žal. Da li je taj žal realan ili ne... Navikli smo da nekad napravimo i nerealne stvari. Da li je bilo realno da Zvezda osvoji titulu prvaka Evrope? Da i ne. Sada kada nabrojimo imena igrača iz 1991. godine kažemo - 'Da, mogu', ali bilo je i drugih, dosta jakih timova. Navikli smo na čuda u Zvezdi. Bili smo blizu. Tri titule, od toga dvije i po, jer mi je Vlada dao veliku prednost, ako ne i cijelu titulu, ostavio mi 'Plus 11', dao mi prostora i vremena da skapiram kako funkcionišu stvari u Zvezdi", rekao je Stanković u intervjuu sa Mirzom Džombom u serijalu "(Ne)uspjeh prvaka"

"Ne treba meni niko da objašnjava šta je Crvena zvezda i kolika je. Vladimir Cvetković imao je lijepu rečenicu - 'Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao prije nego si došao u nju. E, tolika je'. Tako da meni niko nije morao da objašnjava šta je Zvezda, koliki je klub, odmalena sam učen i instruisan. Radio sam prije toga sa Stramaćonijem godinu dana u Udinezeu, gdje sam vidio šta želim i šta ne želim. Poslije te polusezone stižu dvije duple krune, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope, što je po meni fenomenalan rezultat, ti bodovi otvaraju vrata Lige šampiona, da se uđe direktno. Ja nisam uspio da uđem iz tri puta - prvi put sam ispao na penale, drugi put su odlučili detalji, kao i uvijek, da li je crveni ili ne, da li promašiš šansu ili ne, da li primiš glupe golove ili ne, da li primiš autogol u 93. umjesto da odeš u produžetke...".

"I jednostavno zanijemiš, doživiš emotivni slom. Ja sam navijač Zvezde, dijete Zvezde, prvotimac, kapiten Zvezde, sve Zvezde. Ja sam doživio emotivni slom, nisam mogao da se popnem u tunel, tu iza mene staje moj rad u Zvezdi. Neko kaže 'Pobjegao si'. Samo me interesuje - od čega sam pobjegao? Od čega da bježim? Iz svog grada, svoje Zvezde? Ljudi, slomi te. Nisam mogao da se popnem, dva dana sam ležao sa temperaturom 40, nisam mogao da ustanem iz kreveta".

Dejan Stanković sada vodi Ferencvaroš, a nakon odlaska iz Zvezde imao je neuspješnu epizodu u posrnuloj Sampdoriji, koju nije uspio da sačuva od eliminacije iz Serije A prošle sezone. Njegov mandat na "Marakani" okončan je burnim porazom od Makabi Haife, poslije kojeg je i napustio klub, ustupivši svoje mjesto Milošu Milojeviću, svom bivšem pomoćniku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC