• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić nakon plasmana u polufinale Kupa BiH: Ponovili smo istorijski uspjeh Sloge, ali nećemo stati!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener dobojske Sloge Vlado Jagodić prezadovoljan je zbog ponovljenog istorijskog plasmana u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Sloga pobijedila Posušje za polufinale Kupa BiH izjave Vlado Jagodić Denis Ćorić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dobojska Sloga je nadoknadila minimalan poraz u Posušju (3:2) i pogocima Borisa Varge i Ajdina Redžića u prvom poluvremenu izborila plasman među četiri najbolja tima najmasovnijeg takmičenja u BiH, prvi put nakon 2015. godine (2:0).

Vlado Jagodić, strateg Sloge, priznao je da je očekivao težak meč s obzirom da je Posušje kvalitetan tim sa jako dobrim trenerom kakav je Denis Ćorić.

"Posušje je jako dobra ekipa, kolega Denis Ćorić radi pravi posao i znali smo da ako budemo malo dekoncentrisani da možemo imati problem jer imaju odličnu tranziciju. Zadovoljan sam taktičkim pristupom u prvom dijelu, čekali smo svoju šansu i uspjeli evrogolom Varge. Kao što smo primili evrogol u Posušju, sad smo dali i naravno tražili smo prostor između njihovih stopera, da iz drugog plana uđe Redžić ili Veselinović. Uspjelo nam je to za 2:0, da bi u drugom poluvremenu gosti promijenili sistem igre. Mi smo pokušali da damo i treći gol, nismo uspjeli, pa smo onda se malo prilagodili u namjeri da blokiramo protivnika do kraja. Oni su pogodili dvije prečke, svaka im čast, mogu svakom da naprave problem. Upisali su prvi poraz ovog proljeća. Velike čestitke mojim igračima, koji su prije dva dana stigli iz Hercegovine, smogli su snage da odrade meč. Ovo je velika stvar za klub, presrećan sam jer smo plasmanom u polufinale ponovili istorijski uspjeh Sloge iz 2015. godine uz trenutno četvrto mjesto na tabeli. Mi nećemo stati na ovome, okrećemo se narednom rivalu a onda ide reprezentativna pauza, koju jedva čekam", rekao je Jagodić i dodao da nema "posebnih želja" kad je u pitanju rival u polufinalu.

"Otvoreno sam rekao da pokušavamo otići što dalje, zašto ne bismo i u finale. Sve tri ekipe koje dođu u polufinale su u vrhu bh. fudbala i predstavljaće izazov. Sloga u dvije utakmice može da igra sa svakim", dodao je trener Dobojlija.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

 Njegov kolega sa klupe Posušja Denis Ćorić najprije je čestitao Slogi na apsolutno zasluženoj pobjedi.

"Nismo definitivno bili pravi bez obzira na dvije prečke i još jednu dobru šansu, ali nismo bili na nivou prethodnih šest utakmica. Definitivno nam je nedostajalo malo energije, a žao mi je jedino što smo primili naivne golove, pogotovo drugi. Time ne želim da umanjim pobjedu Sloge, i ja im iskreno čestitam i želim puno sreće u nastavku takmičenja", rekao je Ćorić.

Bio je to prvi proljećni poraz ekipe sa stadiona "Mokri dolac".

"Svemu dođe kraj, na žalost došao je u vrijeme kad nismo očekivali jer uvijek želimo da pobijedimo. Kad sve sagledate, svih 90 i nešto minuta, objektivno i realno nismo zaslužili prolazak. Ali, idemo dalje, moramo se skupiti, u nedjelju nas očekuje novi meč. Naravno, ovaj poraz neće umanjiti stvari koje radimo dobro, tako je to u fudbalu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC