• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Zvezde i Partizana jeo samo noću! Špagete prstima, pa golčina u Evropi! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler brojnih srpskih klubova zbog Ramazana jeo samo noću.

 Abubakar Oumaru postio za Ramazan Izvor: MN PRESS

Jedan od stranaca koji su ostavili najdublji trag u Superligi Srbije jeste kamerunski napadač Abubakar Oumaru. Stigao je 2009. godine u Crvenu zvezdu iz Kine, na preporuku čuvenog Milana Živadinovića, a zatim je nastupao za još četiri ekipe u elitnom rangu srpskog fudbala. Nakon što ga je Vladimir Petrović Pižon "precrtao" na Marakani, obukao je dres OFK Beograda, a zatim i novosadske Vojvodine.

Upravo iz tog perioda jedna je od najzanimljivijih anegdota Abubakara u srpskom fudbalu. Sa novosadskim timom pripremao se za evropski meč protiv Rapida iz Beča, ali zbog veoma strogih pravila koja važe tokom Ramazana Umaru nije smio da unosi hranu u organizam tokom dana. To je brinulo klupske čelnike Vojvodine, koji su pokušavali da ga ubijede kako je za njegovo zdravlje bitno da nešto pojede prije meča.

Fudbaler koji je kasnije nosio dres Partizana, a karijeru završio u Napretku iz Kruševca, odbijao je da prekrši jednoj od najstrožih vjerskih pravila. Zapravo, prve zalogaje hrane i to "s nogu" uzeo je tek nakon što je sačekao prvi sumrak...

"Povodom Ramazana i iftara sjetio sam se malo prije sa prijateljem jednog sjajnog detalja u vezi sa utakmicom Vojvodina - Rapid Beč u Ligi Evrope u Novom Sadu prije dosta godina. Cijeli taj dan smo bukvalno na koljenima molili Abubakara da pojede nešto prije utakmice da ne bi kolabirao na terenu. On kao dobar musliman nije htio da prekrši stroga vjerska pravila. Zajedno sa njim smo čekali prvi sumrak prije utakmice i mimo svih UEFA pravila prošvercovali u svlačionicu u alu celofanu špagete iz obližnjeg restorana. Zaboravili smo u toj trci viljušku i kašiku. Kako je te špagete Abu spretno pojeo golim rukama nikad to neću zaboraviti. Uhvatio jedan kraj jednom a drugi drugom rukom i polako ih, dok se jos puše, spuštao niz grlo zvaćući na brzinu. Kad je završio, samo je rekao 'Sad sam dobro'. Zabio je sjajan gol", napisao je na Tviteru Miodrag Milošević.

Meč Vojvodine i Rapida odigran je u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su pred desetak hiljada navijača upisali pobjedu (2:1), ali je poraz u Beču (2:0) bio koban za evropske ambicije Vojvodine. Inače, u generaciji kojoj je pripadao i Abubakar Oumaru igrali su Miroslav Vulićević, Marko Poletanović, Almami Moreira, Petar Škuletić...

Pogledajte detalje sa tog meča:

Meč iz 2012. godine.
Izvor: YouTube/FK Vojvodina

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC