• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar promašio nemoguće, Petrović izvukao "džokera" za pobjedu Zrinjskog!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Žaljezničar odolijevao u Mostaru, imao stopostotnu šansu za pobjedu, a onda je Mulahusejnović sve okrenuo i golom i asistencijom donio Zrinjskom važna tri boda.

 Premijer liga BIH Zrinjski pobijedio Željezničar 2-0 Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Derbi 23. kola kojim je otvoren treći krug Premijer lige BIH odigran je u Mostaru, gdje je uprkos prolomu oblaka i dobrim prilikama gostiju Zrinjski ipak upisao tri boda kojima je koliko-toliko zadržao nadu da može da odbrani šampionsku titulu.

"Plemići" su savladali Željezničar rezultatom 2:0, ali tek nakon što je Željko Petrović "iskoristio džokera", a "plavi" sa Grbavice "odbili" poklon domaćina.

Tek dvije, tri prilike vidjeli smo u prvom poluvremenu, najbolju je imao Cocalić kada je šutirao glavom sa šest metara, ali je lopta završila pored gola. U prvih 45 minuta vidjeli smo i udarac Malekinušića u Muftića, a revanširao muse Hiroš koji je iz daljine poslao lopte u naručje Marića.

A onda u nastavku šansa utakmice. Sve su dobro uradili fudbaleri Željezničara, iskoristili dekoncentraciju domaće odbrane, Krpić je kao "na tacni" poslužio Dženana Haračića, koji sa šest metara umjesto u mrežu šalje loptu daleko preko gola.

Ovaj nevjerovatan promašaj igrača Željezničara kao da je dodatno pokrenuo domaće fudbalere, koji su uprkos prilično teškim uslovima stigli do pobjede.

Junak "plemića" bio je Nardin Mulahusejnović, kojeg je Željko Petrović ubacio na poluvremenu, a  napadač je potom uradio najveći dio posla za svoju ekipu.

Fudbaler koji je zimus stigao u redove Zrinjskog pogodio je deset minuta prije kraja za vođstvo "plemića", a onda stigao i da asistira dotad neprimjetnom Mariju Ćužeu za konačnih 2:0. Čak ni to nije bilo sve! U posljednjim trenucima susreta, u sudijskoj nadoknadi, Mulahusejnović je iznudio i drugi žuti karton za Radinovića, pa je Željezničar meč završio sa desetoricom.

Zrinjski je smanjio zaostatak za Borcem na devet bodova, s tim da Banjalučani imaju utakmicu manje.

S druge strane, Željezničar, kojem je ovo 12. utakmica bez pobjede u gostima, ostao je na 23 boda, koliko ima i Igman. Ekipa iz Konjica u nedjelju takođe gostuje u Mostaru, ali ekipi Veleža i imaće priliku da eventualnim remijem ili pobjedom bar na kratko pobjegne iz zone ispadanja.

PREMIJER LIGA BIH - 23. KOLO:

Sloga Doboj - Tuzla siti 3:1 (2:0)
/Vidić 12, 45, Grabež 54 - Hadžić 79/

Zrinjski - Željezničar 2:0 (0:0)
/Mulahusejnović 80, Ćuže 88/

Sarajevo - GOŠK Gabela (20.45)

Nedjelja:
Posušje - Široki Brijeg (14.00)
Borac - Zvijezda 09 (18.00)
Velež - Igman Konjic (20.00)



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC