• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od GOŠK-a do GOŠK-a... Prva pobjeda Sarajeva poslije više od tri mjeseca!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Simona Rožmana prekinula seriju od pet utakmica bez pobjede.

 Zrinjski Sarajevo  (6).JPG Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva konačno su prekinuli seriju od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede.

Ekipa Simona Rožmana u meču 23. kola rezultatom 4:0 savladala je GOŠK, upravo posljednju ekipu protiv koje je osjetila slast pobjede, kada je na Koševu bilo 3:0.

Više od pola sata trebalo je bordo ekipi da pogodi mrežu, a minut manje da pogodi prečku, šutirao je Buljubašić u 34. minutu, ali se lopta od prečke odbila iza gola.

Šezdesetak sekundi kasnije konačno radost na Koševu, i to poslije ekspresne reakcije Ajdina Hasića, koji je uhvatio protivnike na spavanju. Beganović je ubacio iz auta, a Hasić odlično šutirao u bliži ugao ne baš najbolje postavljenog Bobića.

Zanimljiva situacija viđena je u 39. minutu kada je sudija Sabrija Topalović dosudio jedanaesterac za Sarajevo zbog igranja rukom Riada Šute u svom šesanaetercu, a onda poništio svoju odluku poslije konsultacija sa pomoćnikom.

Sarajevo je ipak do kraja prvog dijela stiglo i do drugog pogotka. Ovog puta Hasić je bio asistent, a strijelac je bio Hamza Čataković, poslije katastrofalne reakcije gostujuće odbrane. Uspio je Čataković da primi loptu poslije centaršuta na nekih šest metara, a onda i da neometan pošalje loptu u nebranjeni dio gola GOŠK-a.

Simon Rožman nije mogao na ovom meču da računa na najboljeg strijelca Renana Oliveiru zbog crvenog kartona na kup utakmici protiv Borca, ali već poslije prvih 45 minuta Brazilcu su se na listi najboljih golgetera kluba sa Koševa pridružili Hasić i Čataković sa po sedam golova.

Pokušao je GOŠK u nastavku da smanji zaostatak i vrati neizvjesnost, a najbliži tome bio je u 67. minut kada je Fransis Keremeh spasio čist pogodak na samoj gol-liniji. Tokom akcije Ikića u šesnaestercu Rogić je istrčao na nekih 12 metara i bio već savladan, Musulin je šutirao na prazan gol, ali se tamo našao fudbaler iz Gane i izbio loptu glavom što je bio njegov prvi kontakt s loptom na utakmici.

Sedam minuta kasnije Kermeh se našao u glavnoj ulozi na suprotnoj strani, izborio se za loptu, potom i šutirao, Bobić je to odbranio, ali je na loptu natrčao Beganović i poslao ju u mrežu za 3:0.

Ulazak Keremeha bio je potpuni pogodak Simona Rožmana. U sudijskoj nadoknadi Keremeh je proigrao Beganovića, a bek Sarajeva svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 4:0.

Nakon prve pobjede ovog proljeća u Premijer ligi BIH ekipa Sarajeva je preuzela četvrtu poziciju sa 37 bodova, odnosno jednim više od Veleža, koji u nedjelju od 18 časova dočekuje Igman.

PREMIJER LIGA BIH - 23. KOLO:

Sloga Doboj - Tuzla siti 3:1 (2:0)
/Vidić 12, 45, Grabež 54 - Hadžić 79/

Zrinjski - Željezničar 2:0 (0:0)
/Mulahusejnović 80, Ćuže 88/

Sarajevo - GOŠK Gabela 4:0 (2:0)
/Hasić 35, Čataković 43, Beganović 74, 90+1/

Nedjelja:
Posušje - Široki Brijeg (14.00)
Borac - Zvijezda 09 (18.00)
Velež - Igman Konjic (20.00)



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC