• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi, gledaj ovo! Srbin rešeta kao Luis Suarez, čak je i Novak došao da mu se pokloni! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija ima Aleksandara Mitrovića i Dušana Vlahovića. Ali ne samo njih!

 Novak Đoković i Vlade Divac gledali Dejana Joveljića Izvor: X/Printscreen/Major League Soccer

Dejan Joveljić je u strašnoj formi! Zaista je konkurencija u špicu reprezentacije Srbije nevjerovatna, a sada se selektoru Draganu Stojkoviću ozbiljno nameće i neadašnji napadač Crvene zvezde i Ajntrahta. Na startu MLS-a je dao četiri gola za LA Galaksi i izjednačen je na vrhu liste strijelaca sa Luisom Suarezom. 

Kaže da ne voli da daje intervjue jer "nema ništa posebno ni smiješno da kaže", ali sada je morao da priča za zvanični sajt lige jer je viđen na utakmici sa Inter Majamijem u društvu dvije legende. Sa njim su bili Vlade Divac i Novak Đoković! 

"Pozvao meje Vlade i znao sam da on dolazi na utakmicu jer je to organizovao nekoliko dana ranije. Ali on je rekao: 'Hej, Deki, jedan poseban momak je u gradu, hoće da pogleda utakmicu.' Pitao sam: 'Ko je taj što hoće na meč?' I onda je on rekao Novak Đoković! Bio sam u šoku, morao sam da parkiram automobil!", priznao je Joveljić.

Izvor: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Ne samo da je dočekao i upoznao Novaka Đokovića, nego je igrao protiv Lionela Mesija. I još je uspio i na tom meču da postigne gol!

"Bio je to sjajan osjećaj. Nisam imao mnogo specijalnih želja u životu, ali jedna je bila da upoznam Đokovića i da pričam sa njim. A on je došao da gleda moju utakmicu, na našem stadionu da gleda LA Galaksi!"

Naravno da je novinare zanimalo kako to da Srbija ima Novaka Đokovića, Nikolu Jokića i toliko sjajnih sportista.

"Ne znam, treba mi odgovor na to pitanje. Da, mi smo mala zemlja, a mnogo velikih imena, sjajnih sportista imamo. Zaista, zaista nevjerovatno", rekao je on.

Što se tiče života u Los Anđelesu, svidio mu se. Opušteno je i bez mnogo pritiska i kaže da mu se Amerikanci sviđaju:

"Sviđaju mi se Amerikanci, jako su druželjubivi i ljubazni. Ako ih pitaš nešto spremni su da pričaju sa tobom 10-15 minuta oko nekih nepotrebnih osnovnih stvari. To mi se sviđa, Ovdje je sve opušteno, ne znam da li je to zbog Los Anđelesa ili su samo ljudi takvi", zapitao se napadač Galaksija.

Izvor: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Istakao je Joveljić da nije veliki dribler, ali da uz Rikija Puđa i dobra krila u Galaksiju ove sezone može da ode preko 10 golova u sezoni. A to je samo početak. 

"Nisam igrač koji će da predribla dva ili tri igrača. Mislim, može to da se desi, ali potrebna su mi dobra krila i centašutevi. Neophodne su mi lopte u šesnaestercu, to je moj teren. Ako dobijem dobru asistenciju pogodiću mrežu. Vrlo je jednostavno. Ako igram svaki meč, ako sam zdrav, minimalno ću biti dvocifren, to znači 10 golova ove sezone. Ali nadam se da ć postići mnogo više i da ću asistirati takođe", rekao je on, pa se osvrnuo na svoj status u nacionalnom timu: "Nadam se da ću igrati neke utakmice u reprezentaciji i da ću na kraju uzeti i neke trofeje."

Dragan Stojković Piksi ima slatke muke. Dušan Vlahović rešeta u Juventusu, Aleksandar Mitrović je nemilosrdan u Saudijskoj Arabiji, a Dejan Joveljić je najubojitiji špic MLS-a. Samo neka ga boli glava kada su takve stvari u pitanju!

(MONDO, N. L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC