• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Alveš izlazi na slobodu! Obećao da neće pobjeći i platio da napusti zatvor

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Za milion evra će napustiti zatvor.

 Dani Alveš izlazi iz zatvora Izvor: FoNet/AP/Jordi Borras

Brazilski fudbaler Dani Alveš biće pušten na uslovnu slobodu, nakon što je osuđen u Španiji na četiri i po godine zatvora zbog se*sualnog napada krajem 2022. godine. Nadležni sud odlučio je da pristane na "privremeni pritvor", koji se može izbjeći plaćanjem kaucije od milion evra. Ako ta uplata bude potvrđena, biće mu omogućeno da privremeno izađe na slobodu, ali neće moći da ode kući, niti da napusti Španiju, jer će mu biti oduzeta oba pasoša.

Fudbaler silovatelj proveo je 14 mjeseci u zatvoru i osim oduzimanja španskog i brazilskog pasoša, izrečena mu je zabrana prilaska i komunikacija sa žrtvom. Svake nedjelje će morati da se pojavljuje pred sudom, koji ovu odluku nije donio jednoglasno, jer je jedan od trojice sudija bio protiv puštanja bivšeg fudbalera Barselone, Pari Sen Žermena, Sevilje, brazilske reprezentacije...

Odluka je donijeta samo dan poslije održanog ročišta na kojem je Alvešova odbrana tražila privremeno puštanje na slobodu uz obrazloženje da je odslužio četvrtinu kazne. "Vjerujem u pravdu, neću pobjeći", govorio je najtrofejniji fudbaler na svijetu u svoju odbranu.

Advokati Alvešove žrtve tražili su kaznu od 12 godina zatvora, ali je on pušten na slobodu praktično mjesec dana nakon što je osuđen. Prethodnih nedjelja bilo je i lažnih informacija da je Dani Alveš izvršio samoubistvo, ali su one brzo demantovane.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC