• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ostao i bez defanzivca Fiorentine!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni Nikola Milenković neće biti uz nacionalni tim u Moskvi.

 nikola milenkovic napustio reprezentaciju srbije Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije će u martovskom prozoru odigrati prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, a selektor Dragan Stojković ima mnogo problema da sastavi tim za meč u Moskvi. Najavljeni projekat promjene formacije djelimično je propao zbog povrede Koste Nedeljkovića koji je "već viđen" kao desni bek u novom sistemu, a otkazi selektoru stižu već danima. Posljednji u nizu nije zbog povrede - Nikola Milenković dobio je dozvolu da napusti tim kako bi otišao na sahranu.

Dugogodišnji defanzivac Fiorentine zajedno sa klupskim drugovima prisustvovaće sahrani generalnog direktora italijanskog tima Džoa Baronea i zbog toga neće igrati prvi od dva prijateljska meča. Na njegovo mjesto u posljednjoj liniji odbrane vjerovatno će "upasti" Srđan Babić, koji je poziv dobio nakon što je Matija Nastasić odbio selektora Srbije!

"Pored igrača koji zbog povreda nisu mogli da se stave na raspolaganje u martovskom terminu, selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković neće moći da računa ni na Nikolu Milenkovića, koji je dobio dozvolu našeg stručnog štaba da otputuje za Firencu, kako bi sa klupskim drugovima iz Fiorentine prisustvovao posljednjem ispraćaju generalnog direktora Džoa Baronea. Iskusni defanzivac vraća se u petak za Beograd i konkurisaće za mjesto u timu protiv Kipra 25. marta u Larnaki", navodi se u objavi Fudbalskog saveza Srbije.

Nikola Milenković je 2018. godine postao seniorski reprezentativac Srbije, a tadašnji selektor Mladen Krstajić poveo ga je na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je odigrao sva tri meča u grupnoj fazi. Tri meča u grupnoj fazi Mundijala Milenković je odigrao i u Kataru, a Evropsko prvenstvo u Njemačkoj trebalo bi da mu bude treće sa seniorskom selekcijom Srbije. Za sada ima tačno 50 nastupa, uz tri postignuta gola.

Sa šireg spiska selektora Dragana Stojkovića Piksija još pre skraćivanja otpali su golman Mile Svilar i defanzivac Matija Nastasić, a onda je naknadno dopisan Srđan Babić. U međuvremenu je naknadno pozvan i Filip Mladenović jer problem sa povredom ima Aleksa Terzić. Na kraju, sa spiska je otpao Dušan Vlahović, koji je selektoru javio da zbog bolova ne može da se odazove pozivu u nacionalni tim. Ovo su igrači na koje Piksi računa za meč protiv Rusije u Moskvi: 

  • GOLMANI: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi).
  • ODBRANA: MIlan Gajić (CSKA Moskva), Srđan Babić (Spartak), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Strahinja Pavlović (Salcburg), Filip Mladenović (Panatinaikos).
  • VEZNI RED: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Tadić (Fenerbahče).
  • NAPAD: Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal) i Samed Baždar (Partizan).

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:54
Trening Orlova i magija Piksija
Izvor: Kurir sport
Izvor: Kurir sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC