• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robinjo uhapšen, ide na robiju! Sa petoricom silovao Albanku i čekaju ga godine zatvora

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni fudbaler Brazila mora na robiju zbog silovanja Albanke u Milanu.

 Robinjo Izvor: Shutterstock

Bivši brazilski fudbaler Robinjo uhapšen je u četvrtak u Brazilu nakon što je tamošnji sud donio odluku po kojoj zatvorsku kaznu za silovanje Albanke u Milanu može da izdržava i u svojoj domovini. Robinjo je inače 2022. godine pravosnažno osuđen u Italiji, ali je u prvi mah odluka glasila da kaznu može da služi samo u toj zemlji, što je u međuvremenu promijenjeno i zato je sada ponovo uhapšen i čeka ga dug period iza rešetaka.

Jezivo silovanje u jednom noćnom klubu desilo se još 2013. godine, a dokazano je da je Robinjo sa još petoricom muškaraca silovao tada 23-godišnju Albanku. Nakon dugogodišnjeg suđenja, Sud u Italiji osudio ga je na devet godina zatvora, međutim Robinjo se sve vrijeme krio u Brazilu i vlasti nisu bile dužne da ga uhapse zbog presude u drugoj zemlji.

Italija je dugo tražila izručenje Robinja, a Sud u Brazilu je na kraju donio odluku po kojoj je potvrdio da fudbalera čekaju godine robije. Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester sitija i Milana je inače sve vrijeme demantovao da je silovao nesrećnu djevojku, ali na njegovoj strani nisu bili dokazi: "Spavao sam sa njom, zadovoljila me oralno i otišao sam. Ostatak ekipe je ostao tu. Kamera me neće uhvatiti s ostatkom grupe. Ko god da ju je silovao je sada u Brazilu. Ja nisam, ti nisi, nema šanse da nam išta mogu", pričao je brazilski fudbaler.

Robinjo je karijeru počeo i završio u Santosu, a između toga je igrao u Realu, Sitiju, Milanu, Gvangdžou, Atletiko Mineiru, Sivasporu i Basakšehiru, sa dvije pozajmice u Santos u međuvremenu. Za Brazil je odigrao 100 mečeva i dao 28 golova, dok je svojevremeno važio i za nasljednika Pelea.

Podsjetimo, njegov saigrač iz reprezentacije Brazila Dani Alveš takođe je osuđen zbog silovanja u noćnom klubu, ali je nedavno platio kauciju da izađe na slobodu.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC