• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeste nekad vidjeli Milojevića sa starletom? Bogdanović: To je trener, a ne onaj što se napije u kafani

Autor Milutin Vujičić

Rade Bogdanović smatra da su uspjesi Crvene zvezde ovog proljeća vezani isključivo za dolazak Vladana Milojevića.

 Rade Bogdanović o Zvezdi, Vojvodini, Čukaričkim i TSC-u Izvor: MN Press/K1/Screenshot

Rade Bogdanović znao je žestoko da "udari" po Crvenoj zvezdi, ali je gostujući na televiziji "K1" ispričao da mu se mnogo toga dopalo što je vidio ovog proljeća u "vječitom" derbiju protiv Partizana. Prema njegovim riječima, zasluge za popravljanje igre idu na račun novog trenera Vladana Milojevića.

"Milojević je beogradsko dijete i upoznao sam ga u vojsci. Jeste vidjeli negdje Milojevića u kafani, pored starleti u kafani? Niste, zato je tu gdje jeste. Zašto je Zvezda prsla kad je otišao? U igračkom smislu mislim, pošto nije neki rezultat kad si prvak Srbije, a ti imaš najviše para. Sad već vidiš drugačiju postavku igre jer je ozbiljan i posvećen. To je trener, a nije onaj što se napije u kafani i uzme mikrofon i svi ga gledaju. Mora da bude primjer svojim igračima. Može da se proslavi, ali u privatnim proslavama", rekao je Bogdanović u emisiji "Kec na jedanaest".

Pohvalno je pričao i o generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću koji je više puta najavljivao da će podnijeti ostavku prvog trenutka kada klub ne bude šampion pod njegovim vođstvom.

"Kad je Terza u pitanju, već ih je davao, ali rekao je jer zna da Zvezda neće izgubiti titulu. Namazan je, rođen je 21. maja kao i ja i zato ima moje simpatije, ali da zna da muti i zamuti, pa da pliva, tu je maestro. Pritisak na sudije? Pa mislite da Real Madrid to ne radi, to je pritisak velike televizije, federacijski i svaki drugi. Nije to nužno ništa loše, streme ka jednom cilju i sredstva ne biraju da li su to sudije, VAR, a to je najbolje za njih i familiju, ne za društvo", dodao je bivši reprezentativac Jugoslavije.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Posebne pohvale Bogdanović je imao za Igora Duljaja, trenera Partizana: "Duljaj je jako kvalitetan kao momak, velika ličnost, dokazao se kao fudbaler u Partizan i Šahtjoru. Preuzeo je Partizan kada niko ne bi htio, sad im država pomaže, prihvatio se teškog posla i pokazao je hrabrost i smjelost da se suprotstavi ovog grupi prekoputa. To je za mene pozitivno, da i takvi postoje u našem fudbalu", naglasio je Bogdanović.

Da bi srpski fudbal bio bolji, vjeruje da je potrebno još više novca i kvalitetnijih trenera i sportskih radnika, zato ne vjeruje da će se skoro pojaviti "neki treći klub" koji će poremetiti planove Zvezdi i Partizanu. 

"Juče sam se smijao pola dana. Sad su u Vojvodini promovisali Milana Mandarića koji ima 85 godina, nema energiju da se bavi Vojvodinom koja 30 i nešto godina ne zna rezultat. Mandarić je držao Olimpiju koji je napravio minus i napustio klub, tu se vidjelo da njegova karijera koja je nekad bila uzlazna, da je sada sportski funkcioner u padanju. Doveli su ga da naprave, šta - treći klub? Jeste, ali kilometar iza. Treba im deset godina da dođe na sto metara. Imate privatnike, Čukarički i TSC, ali ne može to da zaživi u selu. Novi Pazar ne može kada trenera plaća od tri do pet hiljada evra, a toliko ima čistačica na Marakani", zaključio je.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC