• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ne vode ni Duljaj ni Nađ! Na Marakanu sa sinom legende crno-bijelih, igrao i kod Mateusa!

Autor Dragan Šutvić

Partizan se nalazi u neobičnoj situaciji da mora da "izmišlja" trenersko rješenje za derbi sa Crvenom zvezdom. A taj derbi praktično odlučuje o tituli.

 Bojan Zavišić vodi Partizan protiv Crvene zvezde  Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Igor Duljaj dobio je četvrti žuti karton na meču protiv Čukaričkog na Banovom brdu (3:2) i zbog toga neće moći da sjedi na klupi Partizana protiv Crvene zvezde u 173. "večitom" derbiju. U takvim situacijama kakve se ne tako rijetko dešavaju u fudbalu obično pomoćni trener zamijeni glavnog, tako da je prirodno bilo očekivati da će Albert Nađ - nekadašnji kapiten "valjka" - voditi tim protiv Zvezde. Međutim, iz nepoznatog razloga nastao je problem.

Nađ je odbio da vodi tim na "Marakani" i nastala je žestoka svađa posle koje je napustio trening u Zemunelu, tako da ne da se postavlja pitanje da li će zamijeniti Duljaja u derbiju nego da li će uopšte više biti u klubu. Zato četiri dana pred derbi Partizan mora da smisli novo rješenje...

S obzirom na to da je nedavno Valerio Zudas dobio otkaz, dok je mladi Marko Jovanović bez potrebnih "trenerskih bedževa", knjiga je spala na dva slova: Bojana Zavišića i Bruna Fidalga. Njih dvojica imaju "A" licence sa kojima ne mogu da vode zvanične utakmice u najjačim domaćim takmičenjima, osim u ovakvim izuzetnim prilikama. Preciznije, trener bez "PRO" licence može da vodi ekipu samo na dvije utakmice.

Odluka je pala da to bude Bojan Zavišić, inače bivši igrač Partizana koji je i ponikao u Teleoptiku. Odigrao je dvadesetak utakmica za prvi tim i bio deo ekipe koja se kvalifikovala za Ligu šampiona 2003. godine kod Lotara Mateusa, dok je igrao još i za Terek, Zetu, Sutjesku, Obilić, Banat, Smederevo i Čukarički. Karijeru je završio 2010. godine. Trenerskim radom počeo je da se bavi kao i otac Ilija Zavišić, takođe bivši fudbaler Partizana. Prvom timu je priključen u januaru 2023. godine kod Gordana Petrića, nakon što je pokazao dobre rezultate u omladinskim selekcijama crno-bijelih.

Interesantno je da će trenerski debi imati baš protiv najljućeg rivala Crvene zvezde, a samostalno će voditi utakmicu jer je Duljaju zabranjeno da na bilo koji način komunicira sa njim.

"Ekipe klubova mogu da vode samo treneri koji imaju važeću trenersku diplomu/licencu u skladu sa posebnim propisima FSS o trenerskim licencama. Narušavanje navedene odredbe povlači primjenu disciplinskih kazni definisanih posebnim propisima FSS. Ekipe klubova ne mogu voditi treneri koji se nalaze po bilo kakvom kaznom suspenzije izrečenom od strane nadležnih organa FSS ili Zajednice. Suspendovani trener prije, za vrijeme i po završetku utakmice ne smije boraviti u restriktivnom prostoru stadiona na kome se igra utakmica. Utakmicu može posmatrati samo sa tribina, a tokom utakmice ne smije komunicirati sa članovima stručnog štaba svog tima i igračima. Kršenje ove odredbe podliježe kazni u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSS", stoji u pravilniku o takmičenjima FSS.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC