• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši engleski superstar vjeruje da će zaigrati na narednom Mundijalu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dele Ali ne odustaje od fudbala i to na najvišem nivou!

 dele ali hoce na svjetsko prvenstvo Izvor: Richard Sellers / PA Images / Profimedia

Iako ima 28 godina mnogi smatraju da mu je karijera gotova, ali Dele Ali ne odustaje! Nekadašnje čudo od djeteta engleskog fudbala, bivši regularni reprezentativac jedva da je igrao u prethodnih nekoliko sezona, ali sada kaže da želi na Mundijal! Nekadašnji fudbaler MK Donsa i Totenhema pao je u formi 2020. kada je krenuo da radi sa Žozeom Murinjom, a od tada igra vrlo malo i ove sezone nije odigrao ni minut fudbala. Javno je pričao o svojim problemima sa mentalnim zdravljem, a sada je uvjeren da može da se vrati na najviši nivo.

Ali ima 37 nastupa za Englesku, a posljednji put je igrao za nacionalni tim 2019. Sada je engleskim medijima poručio da mogu da ga očekuju na Svmetskom prvenstvu 2026. godine jer se sprema za to.

"Na mom telefonu svaki dan zvoni alarm u 11 sati. Na podsjetniku piše - Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Znam da će ljudi reći kako nisam igrao više od godinu dana, ali to je moj cilj. Znam svoje kvalitete", rekao je Dele Ali za Skaj. 

On je posljednji put bio na terenu u dresu Bešiktaša na pozajmici u februaru 2023. godine, a trenutno se oporavlja od povrede kuka. "Težak je period iza mene, ali sad uživam u procesu oporavka. Vidim svjetlo na kraju tunela nakon svih povreda. Morao sam da budem strpljiv, imao sam dug period s povredama, dosta uspona i padova", istakao je on. 

Mnoge je začudilo kada ga je prije nekoliko sezona javno prozivao Žoze Murinjo zbog lijenosti, a sada Ali priznaje da je "Posebni" sve vrijeme bio u pravu.  "Jedini krivac sam ja. Trebalo je da budem na nivou zbog kog nikad ne bih doveo svoj status u ekipi u pitanje. Niko nije kriv osim mene. Rad s Murinjom je nezaboravno iskustvo", rekao je engleski fudbaler.

Ugovor sa Evertonom mu ističe, a vidjećemo šta će biti sljedeća stanica. Deluje da mu klub iz Liverpula neće produžiti saradnju, a ko će biti spreman da rizikuje sa njim? 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC