• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRIJEDIO 100 MILIONA, A SA 26 GA NIKO NEĆE: Raspada se karijera engleskog fudbalera - izbačen je iz tima

Autor Haris Krhalić

Da je neko prije pet godina rekao da će Dele Ali da sjedi na tribinama u Bešiktašu, malo ko bi mu povjerovao.

 Dele Ali izbačen iz prvog tima Bešiktaša Izvor: Profimedia/Orange Pictures

Engleski fudbaler Dele Ali bio je pravo otkrovenje u Totenhemu i kod Maurisija Potekina je igrao fudbal života tako da je od 2016. do 2018. važio za jednog od najboljih igrača na Ostrvu. Međutim, nakon poraza u finalu Lige šampiona protiv Liverpula, kreće neobjašnjivi pad Delea Alija koji danas nije ni pola "onog" fudbalera i deluje da ne postoji ni teoretska šansa da se vrati na nivo na koji nas je navikao.

To je shvatio i Totenhem koji ga se tri i po godine poslije finala Lige šampiona i "zakucanog" mjesta u startnoj postavi odrekao. Proslijedili su ga u Everton bez dinara obeštećenja (!) u zimu 2021. godine, međutim i na "Gudisonu" su shvatili da "nema leba od njega" i ljetos su ga proslijedili u Tursku gdje je dočekan kao Bog. O kako su samo pogriješili...

Karijera engleskog fudbalera Alija se raspada tako da ga je i Bešiktaš sklonio iz tima. Trener crno-bijelih Šenog Guneš neće više da trpi bahatu "zvijezdu" i poslao ga je na tribine, tako da do kraja sezone neće igrati za njih. Razlog nije nedisciplina, nego očajne igre. Još jesenas je trener Bešiktaša priznao da Dele Ali igra ispod očekivanja, nadavši se da će ga tako podići, međutim vezista je u "zimskom snu" iz koga nikako ne može da se probudi.

Ne pamti se kada se fudbaler koji je na tako visokom nivou "ugasio" preko noći poput Delea Alija, pošto je u jednom trenutku 2018. godine vrijedio 100 miliona evra, a Totenhem nije htio ni da čuje. Danas je pitanje da li ima kvalitet da igra u drugoj ligi Engleske, ako ga ni u Bešiktašu ne vide.

Klub iz Istanbula je inače na trećem mjestu na tabeli Turske, a tek malo je tome doprinio Dele Ali (26). Odigrao je 13 mečeva u prvenstvu i postigao dva gola, dok je jedanput bio strijelac i u Kupu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC