• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sven Goran Erikson doživio ovacije u Švedskoj

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sven Goran Erikson je na spektakularan način dočekan u klubu sa kojim je napravio ogroman uspjeh.

 sven goran eriksonmdocek u svedskoj Izvor: X/Printscreen/FootballJOE

"Znam da u najboljem slučaju imam godinu dana, možda čak i manje", rekao je Sven Goran Erikson u januaru kada je otkrio da mu je dijagnostikovan rak. Nastavio je borbu, a sada je svijet obišla slika sa meča IFK Geteborga, tima koji je prije tačno 42 godine Erikson vodio do trofeja u Evropi!

Sada to djeluje nemoguće, ali 1982. godine je sa Eriksonom na klupi Geteborg sa timom sastavljenim samo od domaćih igrača uspio da osvoji Kup UEFA. U finalu su igrali sa Hamburgom koji je prije toga sa mnogo muke eliminisao Radnički iz Niša. Kući su pobijedili 1:0, a u gostima čak 3:0 i to je bio prvi od dva Kupa UEFA koje su uzeli.

Navijači to nikada nisu zaboravili jednom od najvećih švedskih trenera ikada, a sada je uz pomoć ljudi iz kluba izašao na teren. Nesiguran na nogama, oči su mu bile pune suza kada je pun stadion zapjevao pjesmu posvećenu njemu i kada je na tribini vidio svoju sliku! Pogledajte ovu dirljivu scenu:

"Svi mogu da vide da imam bolest koja nije dobra, svi pretpostavljaju da je to rak, i jeste. Moram da se borim što duže. Znam da u najboljem slučaju imam oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Mislim da doktori koje imam ne mogu biti potpuno sigurni. Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih stalno razmišljati o tome i sjediti kod kuće, biti jadan i misliti da nemam sreće i tako dalje. Lako je završiti u toj poziciji. Ali ne, vidi pozitivne strane stvari i ne zatrpavaj se neuspjesima, jer je ovo, naravno, najveći neuspjeh od svih njih", rekao je nedavno Sven Goran Erikson. 

Njemu se nakon toga ispunila i velika želja, pošto je govorio da mu je žao što nikada nije vodio ovaj klub. Preuzeo je tim legendi Liverpula protiv Ajaksa i čuo "You'll Never Walk Alone" na "Enfildu".  "Plakao sam kada sam čuo himnu. Što se meča tiče Džerard je bio gazda na terenu i dan-danas je tako. Bili smo bolji tim, tako da smatram da smo zasluženo pobijedili. Rezultat nije bitan zaista, svi su pobjednici, a najbolji igrač utakmice je publika. Većina ovih igrača pokazala je da može još da igra fudbal."

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:41
Neverovatna atmosfera navijača Liverpula: Ti nikada nećeš ostati sam...
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC