• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daću sve od sebe da zaigram za Srbiju! FIFA mu brani već godinu dana, ali Vladan ne odustaje od "orlova"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vladan Kovačević se nada da će ipak uspjeti da zaigra za reprezentaciju Srbije.

 Vladan Kovačević ne odustaje od nastupa za Srbiju Izvor: YouTube/Alesto/Screenshot

Odmah poslije Svjetskog prvenstva u Kataru pokrenut je proces da Vladan Kovačević obuče dres reprezentacije Srbije, a iako ga je Dragan Stojković Piksi pozvao već za martovske mečeve u 2023. godini - i dalje nije debitovao. Razlog leži u tome što FIFA nije dala "zeleno svjetlo" za njega, pošto je prethodno branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je takođe sjedio i na klupi seniorskog tima "zmajeva".

Njegov slučaj je specifičan jer nije imao državljanstvo Srbije, a prema pravilima FIFA fudbaleri stariji od 21 godine nemaju više pravo da mijenjaju "sportsko državljanstvo". Papirologija ga je za sada spriječila da zaigra za Srbiju, ali iako se nalazi u veoma komplikovanoj situaciji - ne odustaje.

"Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema. I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li ću, to će budućnost da pokaže", ispričao je Vladan Kovačević u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića.

"Hoću li ići na EP? Zavisi, da li ću da ostanem u Poljskoj, ako ne - spremaću se za novu sredinu. Ako bude prilika, što da ne. Volio bih da Srbija osvoji, ali biće veoma teško jer ima jakih reprezentacija. Francuska je u ovom trenutku najkompletnija", dodao je 26-godišnji čuvar mreže Rakova.

"Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije recimo danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem", objasnio je Piksi ranije situaciju oko Kovačevića.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC