• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajer ne planira da stane: "Apotekari" savladali Romu i napravili ogroman korak ka finalu

Autor Haris Krhalić

Tim iz Leverkuzena pokazao igru vrijednu finala.

 bajer virc roma Izvor: R4924_italyphotopress / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajer Leverkuzen je još jednom produžio svoj nestvaran niz. Nakon 46 utakmica bez poraza stigla je i 47. nakon što su večeras u polufinalu Lige Evrope savladali Romu u gostima rezulatom 0:2.

Iako rimski tim igra odlično otkako je kormilo preuzeo De Rosi, čak ni oni nisu mogli da zaustave izabranike Ćavija Alonsa.

U 28. minutu nakon katastrofalne greške Karsdorpa, loptu krade Grimaldo i upošljava Virca koji bez većih problema pogađa mrežu domaćeg tima i vođstvo Leverkuzena.

Nastavile su se nizati prilike pred golom „vučice“, a odličnu situaciju nije iskoristio Frimpong čiji udarac, nakon dodavanja Grimalda, ide malo pored lijeve stative.

Na isteku prvog dijela ponovo se Frimpong našao u izglednoj situaciji, ali njegov udarac blokira odbrana Rome.

U 56. minutu malo je nedostajalo da Roma dođe do izjednačenja. Najviši u skoku bio je Kristante, ali njegov pokušaj ide pored gola.

A onda u 73. minutu smo vidjeli majstoriju Andriha. Veznjak koji je u posljednjoj utakmici Leverkuzena spasio svoj tim od poraza u šestom minutu sudijske nadoknade, opalio je s ruba šesnaesterca u lijeve rašlje, a Mile Svilar je samo loptu ispratio pogledom za konačnih 0:2.

Dodajmo da je u samom finišu meča Abraham imao odličnu priliku kada je sa samo nekoliko metara glavom loptu poslao iznad prečke.

U drugom polufinalnom duelu snage su odmjerili Marsej i Atalanta. U meču igranom u Francuskoj na kraju je bilo 1:1, a oba gola su viđena u prvom poluvremenu. Prvo je Skamaka doveo goste u vođstvo u 11. minutu da bi stvari na početak vratio Mbemba devet minuta kasnije.

Večeras su odigrane i polufinalne utakmice Konferencijske lige, a Olimpijakos je savladalo Aston vilu u gostima sa 4:2 dok je Fiorentina bila bolja od Klub Briža sa 3:2.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC