• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan bez podrške protiv Đenove! Saopštenje najvatrenijih pristalica - "Pozivamo i ostale da urade isto!"

Autor Dragan Šutvić

Milanovi ultrasi su se oglasili saopštenjem.

 Navijači Milana neće navijati na utakmici protiv Đenove  Izvor: Shutterstock

Milan će u nedjelju ugostiti Đenovu u prvoj od posljednje četiri utakmice u Seriji A, a na toj utakmici neće imati podršku najvatrenijih pristalica!

Milanovi ultrasi oglasili su se ovog petka saopštenjem, navodeći da će izostati pjesma, transparenti i zastave na tom dijelu stadiona, kao znak svojevrsnog protesta prema klupskom rukovodstvu.

Po svim prilikama, Stefano Pioli neće ostati na mjestu trenera rosonera, a čelnici kluba smatrali su da je španski strateg Đulen Lopetegi dobar kandidat da ga zamijeni. Međutim, tifozi Milana nisu takvog mišljenja.

Smatraju osvajača Lige Evrope sa Seviljom (2020.) "nedostojnim istorije i vrijednosti Milana", te je naglašen i njegov loš učinak dok je bio na klupi Reala (6-2-6).

Ubrzo se na društvenim mrežama proširila i akcija "Nopetegi", u znak protesta prema treneru koji je tokom karijere još vodio Rajo Valjekano, Porto i Vulverhempton, te tri omladinske (U-19, U-20 i U-21) i seniorsku selekciju Španije.

Nakon svega, navijači Milana odlučili su da se ne oglašavaju tokom duela sa Đenovljanima, pozvavši i ostale da urade isto.

"Pozivamo i ostale na stadionu da se pridruže protestu čiji je jedini cilj da pošaljemo poruku klubu da nastavi sa politikom ulaganja započetom prošlog ljeta, da izabere trenera koji zna kako da motiviše tim i vrednuje mlade igrače, kao i da dovede adekvatna pojačanja za mjesta na kojima smo bili ranjivi ove sezone. Donošenje odluka i određivanje imena nije na nama, ali klub mora da pošalje jasan signal da žele da osnaže projekat koji us prošlog ljeta započeli. Uvijek sa Milanom u srcima", navedeno je u saopštenju.

Milan će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a četiri kola prije kraja Serije A na drugom mjestu ima pet bodova više od trećeplasiranog Juventusa.

Sa rosonerima je Pioli, podsjetimo, osvojio Skudeto 2022. godine, dok je prošle godine ekipu odveo do polufinala Lige šampiona, ali poslije druge vezane sezone bez ijednog trofeja sve se glasnije priča o njegovom odlasku iz kluba, iako ima ugovor do juna sljedeće godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC