• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iako ima milione: Gabrijel Batistuta tjera sinove da rade! Shvatiće jednom zašto!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gabrijel Batistuta je zaradio milione, živi na ogromnom imanju, ali umjesto da sinu kupi Ferari, tjera ga da radi u foto-kopirnici. I za to ima dobar razlog.

 gabrijel batistuta tjera sina da radi u kopirnici ima dobar razlog za to Izvor: Instagram/gabrielbatistutaok/Screenshot

Slavni argentinski fudbaler Gabrijel Batistuta (55) zaradio je ogroman novac tokom igračke karijere nastupajući za Njuels, River, Boku, Fjorentinu, Romu, Inter i Al-Arabi, ali je svoje sinove htio da nauči da to ne znači da mogu da uživaju u njegovom bogatstvu nego da moraju malo i da se pomuče u životu.

"Batigol" ima četvoricu sinova - Tijaga, Šamela, Lukasa i Hoakina - međutim, od prvog dana želio je da im pokaže da to što im je otac fudbaler, ne znači da mogu da budu razmaženi. Tako je od početka insistirao da vode skroman život, da se ne bahate i troše njegov novac bez razmišljanja, tako da je čak Hoakina "zaposlio" u foto-kopirnici, da bi stekao radne navike i vidio da ništa u životu ne dolazi tek tako.

"Moj sin Hoakin je radio u foto-kopirnici. Ljudi često pričaju o tome kao da je to neka sramota i da je to posao koga se treba stidjeti. Za mene to što moja djeca rade znači da im dajem dostojanstvo. Mogao sam da mu kupim Ferari, ali ne znam da li bi se osjećao srećnim i ne znam koliko bi ta sreća trajala. Jer, kada uđe u taj auto, zna da nije njegov jer ga nije zaradio", ispričao je Batistuta u jednom intervjuu i tako dao pravi primjer poznatim sportistima kako da vaspitaju svoju djecu kako jednoga dana ne bi postali loši i kvarni ljudi.

"Ja razumijem da nemaju isto zadovoljstvo kada voze običan automobil umjesto Ferarija, ali barem će sebi jednoga dana reći: Vozim ono što sam zaslužio i zaradio", objasnio je Batistuta koji je istog stava i prema ostaloj trojici sinova, odnosno između njih ne pravi nikakvu razliku.

Inače, Batistuta najveći dio godine provede u australijskom Pertu, dok ima ogromno imanje u Malabrigu (gradiću kraj Santa Fea iz koga inače dolazi) i prostire se na čak 129 hiljada hektara (kao 177 fudbalskih terena).

"BATIGOL" - DANAS NEMA TAKVIH!

Izvor: DANIEL GARCIA / AFP / Profimedia

Gabrijel Omar Batistuta jedan je od najboljih napadača koje smo gledali devedesetih godina, a posebno se pamti kako je tresao mreže u dresu Fjorentine. Nosio je ljubičasti dres od 1991. do 2000. godine i za to vreme postigao 203 gola u Seriji A. Tražili su ga i bogatiji klubovi, ali nije htio iz Firence, čak ni kada su ispali u drugu ligu. Tu je posebno kupio navijače, pa su mu oprostili i kada je došlo do zasićenja, pa je 2000. otišao u Romu - i sa njom došao do titule.

Moćan je bio i u dresu Argentine za koju je postigao 56 golova na 78 utakmica i bio rekorder prije pojavljivanja Lionela Mesija. Donio je "gaučosima" dva puta titulu Kopa Amerike (1991. i 1993. godine) i Kup Konfederacija, a generalno je bio jedan od najomiljenijih fudbalera nacije uz Dijega Maradonu.

MOLIO DA MU AMPUTIRAJU NOGU!

Izvor: Instagram/gabrielbatistutaok/Printscreen

Iako uvijek nasmijan, mnogi ne znaju da je slavni "Batigol" mnogo propatio zbog povreda i čak je molio lekare da mu amputiraju nogu u kakvim bolovima je bio po završetku karijere 2004. godine. "Moji članci su uvijek bili slabi, lomljivi, nijednog trenutka nisam mogao da dam 100%, upropasile su me distorzije... Stalno sam bio na lijekovima protiv bola. Bio sam previše posvećen tome da zadovoljim sebe i javnost, izlazio sam na teren u nemogućim uslovima. Bio sam Kralj lavova, Batigol i ratnik, morao sam da stisnem zube", prisjećao se sa sjetom u glasu.

"Čim sam završio karijeru imao sam problema sa člancima, pa sa venama, kosti su boljele... Isti problem koji je Van Basten imao sa 28 godina. Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta, plakao sam od bijesa i rekao sam sebi ne mogu ovako da završim. Moja porodica me je bodrila i podržavala, ali sam patio, bio sam jako bolestan. Vršio sam nuždu u gaće iako mi je WC bio udaljen tri metra. Bilo je četiri ujutro, znao sam da ako ustanem, da će me zglobovi ubiti. Ne mogu to ni da opišem riječima, tu bol više nisam mogao da podnesem", pričao je Batistuta medijima u Italiji.

"Bilo je toliko loše da sam pozvao prijatelja ljekara i molio ga da mi amputira noge. Molio sam ga, preklinjao, insistirao, rekao sam mu da to nije više život", kazao je tada Argentinac, ali ga nisu poslušali i ugradili su mu proteze 2019.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:55
Batistuta jedva živu glavu izvukao- skrenuo među navijače
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC