• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan sprema najveću kupovinu ikad? Rosoneri "zagrizli" za slovenačkog vunderkinda, igraće protiv Srbije na EP!

Autor Dragan Šutvić

Klub sa San Sira spreman je da "odriješi kesu".

 Milan želi Benjamina Šeška sprema najveći transfer u istoriji kluba  Izvor: Shutterstock

Najavio je Olivije Žiru odlazak iz Milana na kraju sezone, po isteku sadašnjeg ugovora, te će se preseliti u MLS.

Zadužiće francuski veteran dres Los Anđelesa, pa će rosoneri ovog ljeta morati da budu aktivni na transfer-pijaci kad je riječ o dovođenju novog napadača. A prvi pik je sadašnji prvotimac RB Lajpciga Benjamin Šeško, koji bi mogao da postane najskuplji igrač Milana ikad!

Prema pisanju Gazete delo sport, klub sa San Sira spreman je bundesligašu da plati 60 miliona evra, a toliko Milan nikad nije platio nijednog igrača! Najviše je novca dao za dovođenje Rafaela Leaa iz Lila, kada se u kasu francuskog kluba slilo 49.5 miliona evra.

Rui Košta je, primjera radi, prije više od svije decenije plaćen nešto više od 40 miliona evra, dok je Filipo Inzagi istovremeno oko 36 miliona evra kad je stigao iz Juventusa. Za dolazak Alesandra Neste iz Lacija Milan je dao 31 milion evra, Ronaldinjo je iz Barselone prije 15-ak godina stigao za 24 miliona evra, Andrej Ševčenko je krajem prošlog vijeka prešao iz kijevskog Dinama za istu cifru...

Iznos koji Milan nudi za slovenačkog napadača za sada nije dovoljan s obzirom na to da je izlazna klauzula koju ima u ugovoru sa Nijemcima porasla shodno učinku na više od 65 miliona evra, a mogla bi da "ide gore" za još deset!

U ovoj sezoni je Šeško, koji će posljednjeg dana maja proslaviti 21. rođendan, na 40 utakmica u svim takmičenjima postigao čak 16 golova, od čega čak 12 u Bundesligi.

Od njega se mnogo očekuje i na predstojećem prvenstvu Evrope, na kojem će njegova reprezentacija, između ostalog, ukrstiti koplja i sa selekcijom Srbije.

Slovenci će protiv izabranika Dragana Stojkovića – Piksija igrati 20. juna od 15.00 časova na Alijanc Areni u Minhenu, a u ovoj grupi još su Danska i Engleska.

Plasman u nokaut fazu izboriće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, dok bi ona koja bude na trećoj poziciji mogla među 16 najboljih samo u slučaju da se nađe među četiri najbolja trećeplasirana tima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC