• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović potpisuje višegodišnji ugovor: Italijani otkrili detalje, Luka postaje prvi izbor u klubu!

Autor Dragan Šutvić

Napadač Milana produžiće saradnju sa klubom nakon sezone u kojoj je imao neke odlične partije.

 Luka Jović ostaje u Milanu Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Luka Jović (26) lutao i tražio sebe tokom prethodnih nekoliko sezona, tačnije još od transfera iz Ajntrahta u Real Madrid u ljeto 2019. godine. Dešavale su se pozajmice nazad u Ajntraht, pa zatim u Fiorentinu, u Madridu je igrao daleko manje nego što se očekivalo, a čini se da je sada kraj selidbama za srpskog reprezentativca! Milan je riješio da ga zadrži na sjeveru Italije!

Kako prenosi "Calciomercato", spreman je višegodišnji ugovor za srpskog napadača! Prethodnih nedjelja se već pominjala takva opcija, ali je na stolu bio i produžetak saradnje na samo godinu dana, što nije bilo po ukusu Luke Jovića i njegovog menadžera Faljija Ramadanija. Djeluje da su pregovori dali rezultat i da Jović ostaje u Milanu na duži vremenski period.

Luka Jović se za to izborio fantastičnim nastupima u ulozi "džokera", pošto je nekoliko puta tokom sezone ulazio sa klupe i golovima donosio bodove Milanu. Posebno inspirisan bio je od početka decembra do početka marta, kada je na sedam odigranih mečeva u dresu slavnog kluba pet puta tresao mreže rivala.

U tim momentima pokazao je da Milan može da se osloni na njega, što će biti slučaj i tokom naredne sezone kada u timu ne bude Olivije Žiru. Iskusni francuski napadač već je dogovorio selidbu u MLS, tačnije Los Anđeles, pa bi srpski napadač mogao da postane i prvi izbor novog trenera slavnog italijanskog kluba - za očekivati je da se dogodi promjena i Stefano Pioli napusti klupu.

Podsjećamo, Luka Jović je ponikao u redovima Crvene zvezde, a kasnije u karijeri nastupao je za Benfiku, Ajntraht, Real Madrid, Fiorentinu i Milan. Iako nije imao veliku ulogu u timu sa Madriđanima je osvojio titulu šampiona Evrope, što je najveći trofej u njegovoj karijeri. Pored toga je osvojio Superligu Srbije u dresu Zvezde, prvenstvo Portugala sa Benfikom, Kup Njemačke sa Ajntrahtom i četiri domaća trofeja sa Realom. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 33 mečeva i postigao 10 golova, a učestvovao je na dva Svjetska prvenstva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC