• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Svilar na spisku Srbije za EURO 2024: Piksi mu oprostio, pa ga pozvao u reprezentaciju

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pozvao golmana Rome Mileta Svilara za Evropsko prvenstvo.

 Mile Svilar na spisku selektora Srbije Izvor: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće ovog ljeta na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima još dosta vrijeme za konačan spisak putnika na EURO 2024. Ipak, za neka imena znamo da su sigurna, oko nekih drugih se spekuliše, a prethodnih nedjelja mnogo priče bilo je oko golmana Rome Mileta Svilara koji je riješio da više ne nastupa za Srbiju.

Kako saznaje "MozzartSport", talentovani čuvar mreže nalazi se na širem spisku za Evropsko prvenstvo i jedan je od kandidata da sa nacionalnim timom Srbije otputuje u Njemačku. Za sada Svilar se nalazi na širem spisku reprezentacije Srbije i ostaje da se vidi da li će ga Piksi precrtati prije 7. juna, kada je krajnji rok za predaju konačnog spiska fudbalera koji će učestvovati na turniru.

Tokom prethodnog perioda djelovalo je da su Dragan Stojković i Mile Svilar na različitim talasnim dužinama i da se neće uskladiti prije Evropskog prvenstva. Sin nekadašnjeg čuvara mreže jugoslavije Radeta Svilara poželeo je da promijeni nacionalni tim i brani za Belgiju, ali FIFA to nije dozvolila jer je za Srbiju jedini nastup ubilježio nakon što je proslavio 21. rođendan.

Uslijedila je oštra izjava selektora Stojkovića, koji je pred medijima potvrdio da FSS ima saznanja o Svilarovoj želji da promijeni nacionalni tim. Ubrzo je otkrio i da više neće zvati Mileta Svilara u reprezentaciju, ali izgleda da su impresivne partije u dresu Rome ubijedile legendu srpskog fudbala da promijeni mišljenje.

Ipak, Srbija ima prejaku konkurenciju na golu i mjesto na širem spisku ne garantuje Svilaru i odlazak na Evropsko prvenstvo. U Piksijevim očima prednost imaju Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović i Predrag Rajković, pa će mladi golman italijanskog tima morati da se izbori za šansu. To mu neće biti strano, jer je tokom sezone preuzeo startnu poziciju u timu Rome, zabilježio 28 nastupa u svim takmičenjima i postao jedan od najbitnijih igrača u timu.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC