• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Svilar opet odbranio penal - Roma do boda u 94. minutu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fiorentina vodila protiv Rome, imala kazneni udarac, ali nije uspjela da slavi u direktnom okršaju za mjesto koje (vjerovatno) vodi u Ligu šampiona.

 Mile Svilar Izvor: Fabio Fagiolini/IPA Sport / ipa- / PA Images / Profimedia

Briljirao je Mile Svilar na golu Rome u duelu sa Fejnordom u Ligi Evrope, kada je svom timu pomogao da eliminiše holandski tim sjajnim reakcijama na golu tokom penal-serije, a i danas je potvrdio da izuzetno dobro "čita" udarce sa "bijele tačke".

Odbranio je šut Kristijana Biragija sa 11 metara u 80. minutu, kada je kapiten Fiorentine imao priliku da potvrdi trijumf svog tima. I ovo se pokazao kao ključni detalj susreta.

Eksperimentisao je Danijele de Rosi, izveo poprilično drugačiji sastav u odnosu na prošli Romin meč protiv Brajtona, ali ovaj put nije to izgledalo dobro na terenu.

Fiorentina je dominirala u prvom poluvremenu, zasluženo povela golom Luke Ranijerija, a onda je De Rosi iz igre morao da izvuče kapitena Đanluku Manćinija, koji je imao žuti karton, a nakon toga napravio još dva prekršaja i isključenje je praktično visilo u vazduhu.

Po dolasku sa odmora, konačno je "vučica" zaigrala ofanzivnije i takva igra donijela joj je izjednačenje u 58. minutu, kada je mrežu domaćih zatresao Husam Auar. Ipak, kada se očekivala ofanziva gostiju, Rolando Mandragora donio je novu prednost "ljubičastim", zatim je uslijedio i pomenuti promašeni penal, a onda "hladan tuš" za domaće navijače u četvrtom minutu nadoknade.

U 94. minutu Lorenco Pelegrini je poslao loptu u kazneni prostor rivala, Evan Ndika spustio je loptu za defanzivca Dijega Ljorentea, koji u maniru rasnih strijelaca volej udarcem postiže prelijep gol za konačnih 2:2.

Ovim remijem nastavljena je borba za Ligu šampiona, ali i Ligu Evrope, te nema sumnje da ćemo do kraja sezone gledati izuzetno zanimljivu borbu za mjesta koja vode na međunarodnu scenu.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC