• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio Srbiju, ali ne može da brani za Belgiju! FIFA zabranila - Mile Svilar ne mijenja reprezentaciju!

Autor Dragan Šutvić

Talentovanom golmanu Rome Miletu Svilaru zabranjeno da umjesto Srbije brani za Belgiju.

 Mile Svilar ne može da brani za Belgiju  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je bez Mileta Svilara koji je preko klupskih čelnika Rome saopštio da se neće odazvati pozivu selektora Dragana Stojkovića Piksija za martovske prijateljske mečeve. Tada je djelovalo da su se dogovorili Belgija i Svilar, pa da će talentovani čuvar mreže u nastavku karijere braniti za tu reprezentaciju, ali to nije moguće!

Selektor reprezentacije Belgije Domeniko Tedesko otkrio je da sin legendarnog Ratka Svilara ne može da promijeni nacionalni tim za koji nastupa, a sve po FIFA propozicijama koje se ne mijenjaju u ovakvim slučajevima. Da Mile Svilar neće moći da brani za Belgiju nedavno je najavio i direktor reprezentacije Srbije Stevan Dika Stojanović, koji je istakao kako je mladi golman svoj jedini nastup za seniorski nacionalni tim upisao nakon 21. rođendana i zbog toga više ne može da se predomisli!

To bi značilo da su 45 minuta koje je Mile Svilar branio na prijateljskom meču protiv Katara možda i jedini koje će u karijeri braniti za seniorsku reprezentaciju. Jedini nacionalni tim za koji golman Rome u budućnosti može da nastupa jeste srpski, ali je pitanje da li će se to ikada više desiti - Svilar je pokazao da nema želju da bude dio ekipe, a selektor Dragan Stojković ima dovoljno kvalitetnih čuvara mreže na raspolaganju da ga tokom svog mandata više nikada ne stavi na spisak.

Možda će neki naredni selektor Srbije i oprostiti i progledati kroz prste Svilaru za ovaj ispad, ali treba imati u vidu da Piksi ostaje na čelu nacionalnog tima sve do Mundijala 2026. godine. Do tada će glavnu riječ među stativama državnog tima voditi Vanja Milinković-Savić i Đorđe Petrović, uz pomoć nešto iskusnijeg Predraga Rajkovića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC