• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prebijen momak sa srpskom zastavom! Jezive scene na finalu Kupa - šutirali ga i udarali pred kamerama

Dosad nezapamćene scene na utakmici koju je pratila cijela zemlja.

 Tuča navijača Viktorije Plzenj i Sparte Prag Izvor: Twitter/@hooliganscz1999

Potpuni haos nastao je na utakmici finala Kupa Češke, Viktorija Plzenj - Sparta Prag (1:2) u Plzenju. Golom srpskog fudbalera Veljka Birmančevića, gosti su osvojili taj trofej rekordni osmi put, a domaći navijači su pobjesnili i iskalili bes na jednom navijaču gostiju.

Obučen u duks sa srpskom zastavom na rukavu, navijač Sparte je oboren na teren i brutalno je prebijen pred kamerama. Dvojica su ga pesničili, a on je doslovno spasavao glavu. Pogledajte tu scenu: 

Nije iznenađenje da navijači Sparte iz Praga ističu srpske simbole, a su tako i početkom godine na utakmici protiv Kopenhagena isticali srpske zastave širom tribine, uz poruku "Nema predaje".

Ova situacija i divljačka tuča bacila je sjenku na utakmicu u kojoj je Sparta iz Praga osvojila "duplu krunu" i potvrdila dominaciju češkim fudbalom. Ono što će biti dodatna opasnost za sve je činjenica da će posljednji meč u sezoni za četiri dana odigrati isti timovi, Sparta i Viktorija, na stadionu Letna.

Ako govorimo o terenu, biće to prilika da navijači Sparte vjerovatno posljednji put pozdrave svog ljubimca Veljka Birmančevića u srpskom dresu, jer će nesuđeni fudbaler Crvene zvezde sigurno na ljeto naplatiti sjajnu sezonu u dresu češkog kluba. Krilni napadač postigao je čak 22 pogotka, a dao je gol i Liverpulu na Enfildu, pa odavno nije iznenađenje što je Piksi uvrstio Birmančevića na preliminarni spisak reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Izvor: MICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia

S obzirom na to kako Veljko igra, bilo bi iznenađenje da nije dobio poziv. Uostalom, pogledajte kako je dao gol u finalu Kupa, za "duplu krunu" Sparte protiv Viktorije u Plzenju:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC