• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda našla napadača! Vrijedi tri miliona, dao dva gola nepobjedivom Bajeru!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda traži napadača za Ligu šampiona pored Šerifa Endiajea, a kako MONDO saznaje na radaru je Žuninjo iz Karabaga.

 Mondo saznaje Crvena zvezda hoće Žuninja iz Karabaga Izvor: Jürgen Schwarz / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda je najavila da će tokom leta napraviti veliku rekonstrukciju tima, uz ozbiljna ulaganja u pojačanja, a posebno se "mjerka" novajlija u napadu. Iako je Crvena zvezda najavila da će zadržati Šerifa Endiajea na zahtjev trenera Vladana Milojevića, sprema se još jedno ime u napadu jer Žan-Filip Kraso nije zadovoljio na toj poziciji.

Kako saznaje MONDO, na radaru Crvene zvezde je brazilski napadač Žuninjo (27) iz Karabaga. Prema informacijama do kojih je došao naš portal, Žuninjo je već duže vrijeme interesantan ljudima iz Crvene zvezde i njegova cijena je oko tri miliona evra. Iza Žuninja je fantastična sezona u dresu Karabaga tokom koje je postigao 31 gol i zabilježio je još 11 asistencija, pa bi tako već ovog ljeta mogao da "naplati" formu.

Žuninjo je ljetos stigao iz portugalskog Šavesa za manje od 500 hiljada evra, a mjesto prvog špica pripalo mu je nakon kvalifikacija za Ligu Evrope. Kada je Karabag ušao u grupu, Žuninjo je izabran za prvog napadača i klub iz Azerbejdžana vodio je do osmine finala Lige Evrope.

Postigao je ukupno šest golova u ovom takmičenju, od čega dva Leverkuzenu, neporaženom šampionu Njemačke i finalisti Lige Evrope, dok je takođe upisao i jednu asistenciju protiv "aspirindžija". Prije toga, Žuninjo je igrao u svom rodnom Brazilu za brojne klubove, prije svih Atletiko Paranaense i Figueirense, da bi 2020. stigao u Evropu u redove Šavesa. Igrajući u ovoj ligi, postigao je ukupno 12 golova na 83 utakmice i zatim se uputio u Azerbejdžan.

Žuninjo
Izvor: YouTube/bakufootba11

Iako nije u pitanju atraktivna liga, azerbejdžanski klubovi već godinama uspjevaju da "iskopaju" talentovane Brazilce, a podsjetimo da je upravo Mateuš Saldanja iz Nefčija stigao u Partizan. Tako se i u Crvenoj zvezdi nadaju da bi Žuninjo mogao da "eksplodira", uz ogradu da postoji još nekoliko špiceva za koje su zainteresovani i čekaju konačnu odluku rukovodstva i trenera.

Crvena zvezda je za sada otkupila Nasera Đigu i angažovala Luku Ilića, na korak od transfera je i Nemanja Stojić (TSC), dok su iz kluba otišli Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović i Zoran Popović

Zabranjeno preuzimanje dijela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(MONDO - Milutin Vujičić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC