• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dojučerašnji kapiten Veleža Denis Zvonić novi direktor "rođenih"

Autor Haris Krhalić

Klub zvanično potvrdio.

 denis zvonić Izvor: Promo/FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je javnost da je odlukom Upravnog odbora "rođenih", Denis Zvonić imenovan za novog direktora "rođenih".

Dojučerašnji kapiten kuba prihvatio je ponudu Upravnog odbora FK Velež da po okončanju svoje fudbalske karijere ostane dijelom Veležove porodice, te preuzme novu ulogu.

U prisustvu zamjenika predsjednika UO  Admira Rahimića danas je nastadiona Rođeni potpisan ugovor.

Denis Zvonić rođen je 8. februara 1992. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Veleža da bi svoj debi upisao u sezoni 2010/2011. Osim kratkog perioda provedenog u Zvijezdi iz Gradačca, za koju je odigrao 15 mečeva cijelu svoju igračku karijeru posvetio je dresu Veleža.

„Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi“, poručio je Zvonić.

Svoje minute zabilježio je i u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a bilo je to 2013. godine kada je naša mlada selekcija igrala protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore.

U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu !rođenih! te se 34 puta upisao u listu strijelaca.

Sada već bivši kapiten "rođenih" dva puta je tokom svoje karijere podizao pehar. U sezoni 2018/19 FK Velež je bio prvoplasirani tim Prve lige FBIH, dok je u sezoni 2021/22 podigao pehar pobjednika Kupa BiH.

„Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane sa nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji. Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, sa našim Veležom budemo prvaci“, rekao je Rahimić.

"Svakako da želimo naglasiti da dosadašnja v.d direktorica Fudbalskog kluba Velež Mostar, gospođa Samra Eminović, koja je u prethodnih šest mjeseci na toj funkciji obavljala odličan posao, i dalje ostaje dijelom našeg Kluba, ali da će svoje vrijedno znanje i iskustva iz domena pravne regulative usmjeriti prema administrativnom odjelu čime će se sigurno dodatno unaprijediti i ovaj važan segment funcionisanja kluba", dodali su iz Veleža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC