• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS NA EURO 2024: Španci izbjegavaju minu, Englezi više ne mogu kao u grupnoj fazi!

Autor Dragan Šutvić

Novi dan na Evropskom prvenstvu donosi dva meča u kojima se timovi bore za mjesto u četvrtfinalu.

 EURO 2024 raspored za 30. jun Engleska Slovačka Španija Gruzija Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Prošlo je već više od pola Evropskog prvenstva, a mnogi bi rekli da sada počinje onaj zanimljiviji dio turnira - grupna faza je završena, izdržali smo i dvodnevnu pauzu, pa odmah prvog dana eliminacionih mečeva vidjeli spektakl. Švajcarci su šokirali Italijane koji neće odbraniti titulu, a nevrijeme i VAR pomogli su Nijemcima da ne razočaraju domaću publiku.

Subota je bila dobra, nedjelja takođe obećava zabavu - gledaćemo dva spektakularna meča u osmini finala Evropskog prvenstva, a saznaćemo i prve parove četvrtfinalnih susreta. Svoje naredne protivnike dobiće Njemačka i Švajcarska, a i ti mečevi mogli bi da budu spektakularni.

Nego, da se zadržimo na programu za nedejlju - ponovo će se igrati utakmice od 18:00 i 21:00.

ENGLESKA - SLOVAČKA

Nikako nije impresionirao tim Gareta Sautgejta, iako je u grupi sa Srbijom osvojio prvo mjesto. U prvom kolu grupne faze savladali su "orlove" (1:0) pogotkom Džuda Belingema u ranoj fazi meča, pa se na kraju grčevito branili da sačuvaju prednost. Uslijedili su remiji protiv Danske (1:1) i Slovenije (0:0), što im je bilo dovoljno za prvo mjesto najmanje efikasne grupe na Evropskom prvenstvu.

Donijelo im je to i lakšeg rivala u nokaut fazi, ali ako budu igrali kao u grupi... Jedan od najvećih favorita pred početak turnira polako gubi taj epitet jer ne prikazuje mnogo. Primjera radi, više dobrog fudbala vidjeli smo od Slovaka, koji su se našli u najujednačenijoj grupi na turniru - u njoj je Ukrajina završila takmičenje sa četiri boda, na posljednjem mjestu!

Slovaci su neočekivano savladali Belgiju (1:0), zatim su poraženi od Rumunije i na kraju im je prijateljski bod protiv Rumunije bio dovoljan za prolaz. Svi su to znali, a to se i desilo. Slovačka i Rumunija odigrale su neriješeno (1:1), pa će oba tima imati priliku da zaigraju u nokaut fazi turnira. Možda i da naprave još neku senzaciju...

ŠPANIJA - GRUZIJA

Najteža grupa na turniru? Za Špance nije bilo problema - ubjedljiva pobjeda protiv Hrvatske (3:0) u prvom kolu, pa minimalni trijumfi protiv Italije i Albanije, za maksimalan učinak u grupnoj fazi. Španski fudbaleri jedini su kojima je to pošlo za rukom, pa je jasno da bi i protiv nekog daleko kvalitetnijeg rivala bili veliki favoriti u osmini finala. Ovako će tu ulogu imati protiv debitanta.

Gruzija je prvi put na Evropskom prvenstvu i odmah je ostavila impresivan utisak - poraženi su od Turske (3:1), remizirali protiv Češke (1:1) i savladali ne preterano zainteresovani Portugal (2:0). Bilo je to dovoljno da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije obezbijede mjesto među 16 na kontinentu, ali i priliku da se protiv Španaca predstave u još boljem svjetlu.

Ukoliko bi eliminisali Špance došli bi do meča protiv još jednog favorita - Njemačke. Sa druge strane, pobjednik meča Engleske i Slovačke igraće protiv Švajcarske za mjesto u polufinalu EURO 2024.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC