• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi pravi veliki rez u reprezentaciji! Ko je zaslužio da bude precrtan? Tadić neće u penziju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković Piksi će napraviti rez u reprezentaciji Srbije već od septembra.

 Koje igrače Srbije će ubuduće koristiti Dragan Stojković Piksi Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Dragan Stojković Piksi ostaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije pošto je danas na Izvršnom odboru FSS dobio maksimalnu podršku. Njegov izvještaj u kome je objasnio razloge neuspjeha, naišao je na odobrenje svih koji odlučuju o njegovoj sudbini, tako da je jednoglasno odlučeno da ostane selektor "orlova" i u narednom ciklusu.

Objašnjavajući da ni u jednoj od tri utakmice "orlovi" nisu bili poniženi, kao i da su sitnice odlučivale o prolasku u narednu fazu, selektor je naznačio da je najvažnije da izvuku pouke. To je potrebno da urade iako su bili na "zadovoljavajućem nivou", piše Stojković, dok se sa druge strane navodi potpuno drugačija informacija koja nam govori da stvari nisu zapravo dobre. Preciznije, najavljen je veliki rez u reprezentaciji Srbije.

"Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izvještaj selektora Stojkovića koji je predsjednika Džajića i članove najodogovornijeg tijela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promjena u igračkom kadru naše 'A' reprezentacije", navodi se na sajtu FSS, dok pak u izvještaju učinka selektora Piksija se ne govori mnogo o budućnosti, preciznije nismo uopšte saznali šta bi to trebalo da znače najavljene promjene u "A" timu.

Koga bi Piksi mogao da se odrekne od novog ciklusa? BIlo je razočaranja u srpskom timu, ali teško je očekivati da bi "precrtao" najbolje napadače Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića zbog vrlo loše forme u Njemačkoj, dok će svakako najveća misterija biti oko najstarijeg - kapitena Dušana Tadića.

Dobro znamo da su njih dvojica imala sukob za vrijeme Evropskog prvenstva, pošto je Tadić direktno rekao da nije zadovoljan taktičkim potezima i neigranjem protiv Engleske i Slovenije, ali nema namjeru da se penzioniše iz nacionalnog tima. Štaviše, sudeći po Tadićevim izjavama, želi da nastavi da igra i dalje za Srbiju, čak se poredio sa karijerama Modrića i Pepea, tako da ukoliko bude odstranjivanja iz tima - to će biti protiv njegove volje.

Izvor: MN PRESS

Od igrača koji su bili u Kataru, samo su još petorica stariji od 30 godina: Mladenović, Gudelj, Kostić, Spajić i Mijailović, s tim da trojica njih i nisu igrala veliku ulogu u reprezentaciji. Vrijedi napomenuti da je Nemanja Maksimović (29) u posljednje vrijeme skroz izgubio ulogu u reprezentaciji, da je iza Mijata Gaćinovića (29) vrlo loš turnir koji je još jednom pokazao da ne znamo na kojoj poziciji bi trebalo da bude korišten, dok su svi ostali igrači previše i mladi da bi mogli da razmišljaju o njihovom odlasku iz nacionalnog tima na osnovu staža.

Zato će biti jako zanimljivo vidjeti kakve promjene najavljuje Piksi, koga će se odreći, a još je interesantnije - koga će zvati u državni tim. Bilo je tu kandidata i na širem spisku, poput Jan-Karla Simića i brojnih igrača iz Superlige, međutim otpali su pred posljednji presjek.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC