• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija nema igru i ne zna da je stvori! Legendarni fudbaler udario po Piksiju: Kakva nam je taktika?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor dragan Stojković Piksi našao se na udaru nekadašnjeg fudbalera Dejana Petkovića.

 Dejan Petković opleo po Draganu Stojkoviću Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Reprezentacija Srbije nije opravdala očekivanja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali selektor Dragan Stojković Piksi nastaviće da vodi najjači nacionalni tim. Očigledno će biti i velikih promjena u narednom periodu, a to se poklapa sa idejom koju je prilikom jednog televizijskog gostovanja iznio Dejan "Rambo" Petković, nekadašnji fudbaler.

Po riječima Srbina koji je u Brazilu stekao kultni status kao jedan od najboljih igrača tamošnjeg prvenstva, Srbija u prethodnom periodu nije imala igru! To je prva stvar koja mora da se mijenja, po mišljenju čuvenog Petkovića kojem se nisu svidjele ni brojne promjene u postavi nacionalnog tima tokom grupne faze.

"U Kataru smo imali problem zbog povreda, tako sam ja shvatio naš neprolazak dalje. Što se tiče Evropskog prvenstva u Njemačkoj, nismo imali taj problem, ali su bili drugi problemi. U dvije i po godine vođenja selektora naše reprezentacije, bilo je dosta promjena i nema uigravanja tima. Najveći problem meni, kao bivšem igraču i treneru, je taj što mi nemamo igru. Ne mogu da je prepoznam na terenu. Neću ulaziti u neke ljutnje i opaske na stručnost selektora, ali u suštini nemamo igru i ne znamo je stvoriti. Primijetio sam da se ekipa mnogo mijenjala tokom te tri utakmice. Imam dosta stručnih zamjerki, ali ih neću upućivati. Kada malo sagledam sve informacije koje su mi dali, shvatam da je naš problem to što nismo uspostavili igru, nemamo stil, koncepciju nisam vidio. Taktiku i strategiju sam pokušavao da proniknem, ali ne znam, nisam razgovarao sa trenerom, tako da je nisam vidio. U suštini, ne znam kakva nam je bila strategija i taktika, volio bih da čujem od njih. Svakako, nismo se obrukali", rekao je Dejan Petković u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji "K1".

Rambo Petković je stao u zaštitu reprezentativaca - posebno Strahinje Pavlovića i Andrije Živkovića. Za svog zemljaka, krilnog fudbalera iz Niša, Dejan je posebno birao riječi. Isticao je da je njegova uloga u timu pogrešna i da zbog toga ne može da pruži maksimum.

"Sa fudbalske strane nismo se obrukali, ali kao igrač, direktor, trener, volio bih da smo pokazali neku igru. Igrači su htjeli da igraju, ali ta naša igra nije postojala. Falila nam je eksplozivnost da bismo nešto mogli da napravimo", dodao je Rambo i otkrio ko su za njega bili najbolji igrači Srbije: "Odbrana je izgledala iscrpljeno, Pavlović je takođe bio sjajan, dao je sve od sebe. Andrija Živković je takođe dao maksimum, ali njegov kvalitet i način na koji smo igrali činili su ga potpuno beskorisnim. On nije bek koji zatvara non-stop, njegova pozicija je da stvara kreativnost. Odbrana je pokušavala da uradi sve što može, dok smo u veznom redu takođe pokušavali nešto da postignemo, ali sve je po meni bilo bez jasne ideje šta tačno treba da radimo."

Po riječima nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Real Madrida i brojnih brazilskih timova, nacionalnom timu potrebni su i novi igrači i novi sistem u kojem će nastupati.

"Potrebno je obnoviti reprezentaciju. Samardžić pokazuje veliki potencijal i vidim da traži igru. Naš problem nije u kvalitetu već u sinhronizaciji, uigranosti i stvaranju tima. Ne mogu da shvatim kako nemamo bekove. Ne možemo da improvizujemo. Trebalo bi dovesti najboljeg srpskog beka kojeg imamo, umjesto što na toj poziciji igraju vezni igrači", zaključio je.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC