• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zekić nakon sinoćnje drame: "Nismo vježbali penale, to se ne može uvježbati za jedan dan"

Autor Haris Krhalić

Trener Sarajeva Zoran Zekić komentarisao je sinoćnju utakmicu u kojoj je njegov tim eliminisao Aktobe nakon boljeg izvođenja penala.

 Zoran Zekić Izvor: Promo/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva su nakon velike drame i penala eliminisali Aktobe te se plasirali u drugo pretkolo Konferencijske lige.
U sinoćnoj utakmici, odigranoj na stadionu Asim Ferhatović Hase pred 20 hiljada navijača vidjeli smo pet golova, od čega tri u mreži bordo tima.

Nakon utakmice održana je pres konferencija na kojoj se medijima obratio trener Sarajeva Zoran Zekić.

„Čestitam svojoj ekipi na odličnoj igri. Trebali smo voditi u prvom poluvremenu sa dva ili tri razlike, a onda smo primili gol u jako nezgodno vrijeme. Jako zanimljiva i napeta utakmica. Mislim da je bolja ekipa prošla. Već dva puta u Evropi sam gubio na penale, danas je ekipa hvala Bogu izgurala do kraja. Imamo još puno posla. Tek smo na početku, nemamo baš vremena, idemo dalje osvježiti ekipu“, započeo je Zekić, a prenosi Sport1.

Govorio je Zekić i o karakteru koji po njegovim riječima ne smije biti upitan.

„Karakter nije bio upitan i ne smije biti upitan. Ako počnemo pričati o motivaciji i karakteru, već smo u problemu. Ne mogu biti sretan kad primiš tri gola, ali ni sa ovoliko promašenih šansi, ali mogu biti sretan što smo stvarali šanse. Igrali smo presing. Razumljiv je nekakav pad koncentracije, razumljivo i da se neki loši detalji ponavljaju. Početak je prelijep za sve nas, ali ima puno posla“, dodao je Zekić.

Šef stručnog štaba otkrio je kako njegov tim nije vježbao šutiranje penala, jer se to ne nauči za jedan dan.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

„Nismo trenirali penale. Trenirali smo prekide, a primili smo dva gola iz prekida. Nekad staviš na najjaču mjeru neke detalje, a onda se to pokaze lošim. Penali se ne mogu uvježbati za jedan dan. Dok sam igrao profesionalni nogomet, nikada nisam dao gol iz penala“, rekao je Zekić pa dodao:

„Već sam najavio da će sigurno biti još odlazaka i dolazaka. To je živi proces. Kada promašiš veliki broj šansi, naravno da se uvuče strah. Sve u svemu, ima još puno detalja za raditi.“

Sarajevo će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv starog znanca Spartaka iz Trnave, koji od naredne runde počinje svoju evropsku avanturu.

Slovački tim je u sezoni 2009/10 eliminisan od Sarajeva u Ligi Evrope, također drugom kolu kvalifikacija. Na Koševu je bilo 1:0, a u Slovačkoj 1:1.

O meču sa Slovacima Zekić je kratko poručio:

„Sve što o Spartaku znam jeste da su mlada ekipa. Ne očekujem laku utakmicu. Sigurno su tehnički dotjeranija ekipa nego Aktobe“. Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige igra se u četvrtak na Koševu, dok je revanš sedam dana kasnije u Trnavi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC