• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Gradskom stadionu! Učesnik istorijskog uspjeha iz Albanije napustio banjalučki Borac! Poznat i njegov novi klub!

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Hrvatski štoper Maks Juraj Ćelić napustio je banjalučki Borac, saznaje naš portal. Već je potpisao ugovor sa novim klubom.

 Maks Juraj ćelić napustio Fk Borac Izvor: FK Borac/Promo

Iako je nastupio u revanšu prvog kola kvalifikacija Lige šampiona u Elbasanu protiv Egnatije, ušao s klupe u 56. minutu umjesto Stojana Vranješa i dao doprinos istorijskom plasmanu crveno-plavih u Albaniji, hrvatski internacionalac više nije član banjalučkog tima.

Tako je navedeno u elektronskom sistemu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, gdje je naprasno izbrisan njegov ugovor koji je imao sa banjalučkim klubom do maja 2025. godine.

MONDO saznaje da je već napustio Borac, u koji je stigao 27. juna prošle godine i postao šampion Premijer ligi BiH. Ukupno je u dresu Banjalučana odigrao 40 mečeva i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Kasnije je i klub na društvenim mrežama potvrdio razlaz sa Ćelićem.

"Godinu dana je bio jedan od stubova naše odbrane. Neprelazan na terenu i uvijek na pravom mjestu. Maks Juraj Ćelić jedan je od potpisnika Borčeve šampionske priče i član generacije koju će Banjaluka pamtiti za sva vremena. Ipak, fudbalski put nam se razilazi, a Maksu želimo sve najbolje u nastavku karijere. Frende naš, hvala, srećno ti bilo i znaj da si uvijek dobrodošao u Platonovu 6", saopšteno je iz Borca.

S obzirom da su na štoperske pozicije ovog ljeta dovedeni Bart Majers i Jurih Karolina, a i produžen je ugovor sa trećim štoperom Nikolom Pejovićem, pretpostavka je da za Ćelića nije bilo mjesta u ekipi trenera Mladena Žižovića.

Strateg crveno-plavih planira da dovede još neko pojačanje u veznom redu, pa se na meti Banjalučana našao Dino Skorup, jedan od najboljih fudbalera GOŠK-a iz Gabele.

Već je poznato i gdje će hrvatski fudbaler nastaviti karijeru - u pitanju je izraelski Hapoel iz Tel Aviva.

"Defanzivac Maks Ćelić potpisao je sa klubom na jednu sezonu uz opciju za još jednu. 28-godišnji Hrvat će pojačati centralni dio odbrane", saopšteno je iz Hapoela, a u svojoj prvoj izjavi za novi tim, Ćelić je istakao:

"Ponosan sam što sam potpisao i dolazim s mnogo motivacije da pomognem kako bismo ispunili klupske ciljeve", rekao je Hrvat nakon potpisivanja ugovora.

Poslije velikog uspjeha u Albaniji, Banjalučanima slijedi dvomeč sa solunskim PAOK-om u drugom kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje. Prvi meč protiv grčke ekipe igra se 24. jula od 19.30 časova u Solunu, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Amaterizam

Klubu za napredak treba profesionalna uprave a ne amateri

Micko

Kakvi nepromisljeni potezi uprave banjaluckog kluba. Čelić je bio stub odbrane Borca, i nevjerovatno je da su doveli dva stopera u ekipu koja je primila najmanje golova prosle sezone.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC