• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda PAOK-a za MONDO: Banjalučanin sam, volio bih da Borac prođe, ali...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Muslimović je svojim partijama i posebno golom protiv Fenerbahčea stekao status legende solunskog PAOK-a, koji je protivnik Borca u drugom kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 Zlatan Muslimović za Mondo: Banjalučanin sam, volio bih da Borac prođe, ali... Izvor: Shutterstock

Borac iz Banjaluke će u srijedu odigrati jednu od najvećih utakmica u svojoj klupskoj istoriji.

Protivnik je grčki šampion, PAOK iz Soluna, koji je će na stadionu "Tumba" ugostiti Banjalučane s početkom u 20.30 časova, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije na Gradskom stadionu.

Crveno-plavi su nesporno autsajderi u dvomeču sa prvakom Grčke, ali kako su u najavi susreta u Solunu istakli trener Mladen Žižović i junak iz Elbasana David Čavić, "niko im ne može oduzeti nadu".

Sličnog mišljenja je i Banjalučanin Zlatan Muslimović, koji je tokom svoje impresivne karijere, tri sezone branio crno-bijele boje solunskog kluba.

"Kad je u pitanju ovaj dvomeč, ako ćemo biti realni, jako su male šanse Borca, kojeg dosta dobro poznajem, a dosta dobro poznajem i PAOK. Solunski tim prvi put ima veliku šansu da se domogne grupne faze Lige šampiona, a s obzirom da sarađujem s njima, vjerujem da je neće ispustiti. Mnogo ulažu novca da to ostvare po prvi put u istoriji. Favoriti su, bez dileme. Ja sam Banjalučanin, naravno da bih volio da Borac proba da prođe, ali šanse su jako male. Mislim da nisu mogli da izvuku goreg protivnika jer PAOK-u prvi put da ima veliku šansu da ode u elitu. Pričao sam s njima dole, već kalkulišu oko narednog rivala, koji se već zna (pobjednik duela Malme - Klaksvik, prim.aut). Sve čine da se desi taj plasman i vjerujem da će tako i biti", rekao je Muslimović za naš portal i dodao da kao fudbalski menadžer sarađuje sa solunskim klubom.

Njegov pogodak u produžecima utakmice protiv Fenerbahčea, donio je istorijski plasman PAOK-a, a on ga naravno nije, niti može zaboraviti.

"Naravno da nisam zaboravio, taj gol je mislim ujedinio cijelu Grčku. To je jedini put da je neki fudbaler izišao na naslovnici svih grčkih novina. Znate da tamo svaka ekipa ima po tri-četiri svoja lista. Po prvi put se desilo da svi pišu o jednom igraču iz jednog tima. To se nikad prije nije desilo", dodao je Muslimović o pogotku koji je postigao turskom golmanu Volkanu Demirelu.

Izvor: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Prema njegovim riječima, u Grčkoj je uvijek vladalo veliko rivalstvo među klubovima, kakvo je uostalom i u Turskoj ili nekim drugim zemljama, pa je bilo iznenađenje da se svi slože oko tog gola.

"Ovo je više bilo na nekom državnom nivou, (s obzirom na odnose Turske i Grčke, prim.aut) a ne klupskom. Kad dođete u solunski klub onda shvatite po slikama, navijačkom segmentu i svemu šta se dešavalo, da je to bio jedan istorijski trenutak koji će ostati upamćen zauvijek u Grčkoj", zaključio je Muslimović, koji je u karijeri još igrao za italijanske klubove Udineze, Parmu i Atalantu.

Karijeru je završio u kineskom Guižu Reneu, dok je u dresu selekcije BiH zabilježio 30 nastupa i postigao 11 golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

TAKO SE TO RADI

Borac da dovede 3-5 igrača (koji trenutno nemaju klub) na sredini i u napadu, koji su za klasu bolji od aktuelnih igrača Borca. Dovesti centarfora, koji će biti najbolji strijelac lige i u Evropi dati nekoliko golova. Naći sponzore, koji će pokriti plate barem do polusezone, a onda, ako treba, 1-2 igrača prodati.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC