• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci oblače srpske sudije, hoće li uskoro i reprezentaciju Srbije?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Za sada znamo da će Amerikanci oblačiti srpske sudije.

 kapeli sport novi proizvodjac opreme za fudbalski savez srbije Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

Veliki posao završio je Fudbalski savez Srbije - najbolji srpski arbitri u prva tri ranga takmičenja naredne sezone biće identično uniformisani, pošto je potpisan sponzorski ugovor sa američkom kompanijom koja proizvodi sportsku opremu. Riječ je o proizođaču "Kapeli Sport", koji se prethodnih nedjelja povremeno pominjao i kao novi proizvođač dresova za fudbalske reprezentacije Srbije.

Ova kompanija za sada nema velike klijente širom svijeta, ali će joj srpski fudbal očigledno biti idealna prilika za ulazak na evropsko tržište, gdje svakako ima mjesta za nove proizvođače sportske opreme. Primjera radi, Kapeli Sport je do sada dostavljao dresove za brojne njemačke timove među kojima je možda i najpoznatija Alemanija iz Ahena, za nekoliko poznatih timova u Grčkoj, Hrvatskoj i Danskoj, a prošle sezone proizvodili su opremi Grashopersa koji im je bio najveći klijent. U Srbiji sarađuju sa ekipom TSC iz Bačke Topole.

"Fudbalski savez Srbije objavljuje višegodišnje partnerstvo sa kompanijom Kapeli Sport, koja postaje tehnički sponzor zvanične odjeće i opreme za sudije u sistemu FSS-a. Kapeli Sport će isporučivati opremu za srpske sudije, koje sude u prva tri ranga takmičenja srpskog fudbala, uključujući Superligu Srbije, Prvu ligu Srbije i Srpsku ligu (Beograd, Vojvodina, Zapad i Istok). Sveukupno, Kapeli Sport će opremiti preko 2000 sudija, od profesionalnih do onih u bazičnom fudbalu, odjećom i opremom za teren, opremom za trening i odjećom van terena.

Saradnja počinje u julu 2024. godine, i trajaće, u početku, tri godine, do sezone 2026/2027.

Kapeli Sport je svjetska multisportska kompanija sa sjedištem u Njujorku, specijalizovana za ekipne sportove. Kapeli Sport proizvodi odjeću, obuću i komplete za utakmice, čime omogućava sportistima i ekipama da do maksimuma dovedu svoj uspjeh na terenu i van njega. Kapeli Sport podržava sve sportiste kroz jedinstveni globalni sportski ekosistem, sa fokusom na izuzetnost usluge", navodi se na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Podsjećamo, arbitre u srpskom fudbalu prethodnih godina oblačio je "Kelme", a taj ugovoro nije bio povezan sa oblačenjem reprezentativnih selekcija. Kako je Fudbalskom savezu Srbije nakon Evropskog prvenstva za seniore istekao ugovor sa kompanijom "Puma", ostaje da se vidi da li će Kapeli sport biti dostavljač opreme i za sve fudbalske selekcije Srbije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navijac

Ovo bi bila teska bruka i dokaz korupcije u FSSu. Nemam rijeci!!

Mnk

Kako bi nas narod rekao, s’konja na magarca!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC