• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Zekić nakon ispadanja Sarajeva: Bili smo premlaki, Spartak nas je dobio rutinski!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Sarajeva, bio je vidno utučen poslije eliminacije u Slovačkoj.

 Zoran Zekić izjava nakon poraza FK Sarajevo u Slovačkoj Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo je poraženo u Trnavi od domaćeg Spartaka rezultatom 3:0 (2:0), a pred kamere je poslije meča stao strateg "bordo" tima Zoran Zekić.

"Jako sam tužan, osjećam se pomalo i naivno. Trebali smo dobiti dva-tri razlike u prvoj utakmici, a večeras smo prejeftino dobili golove. Nakon prvog gola smo se malo raspali, što je nedopustivo. Nije bilo prave energije i nismo napadali zadnju liniju njihovu kako smo se dogovorili. Na kraju je ispao ružan poraz, iako smo na početku imali dvije fantastične šanse, a Spartak postigne gol u prvoj akciji u kojoj pređe centar. Navijačima zahvaljujem što su došli u ovako velikom broju, nadam se da ih nismo previše razočarali", izjavio je hrvatski trener za "Moju TV".

Prema njegovim riječima, bio je neshvatljiv pad u igri nakon primljenog gola, ali nema vremena za tugovanje.

"Za tri dana je prva utakmica u prvenstvu, treba se resetovati i analizirati šta nije valjalo, a dosta toga nije bilo u redu. Bili smo premlaki. Ostavljali smo previše prostora. Izgubili smo sve duge lopte. Spartak je pobijedio maltene rutinski. Nismo se najbolje snašli nakon gola, to mi se ne sviđa, ali nema odustajanja", dodao je Zekić.

Na pitanje kakvu poruku ima za navijače Sarajeva, koji su prešli 700 kilometara da bi gledali njegov tim, Zekić je odgovorio:

"Navijači su prešli toliki put. U Sarajevu sam doživio toliko ljubavi u ovo mjesec dana, želim to doživljavati i dalje, a to možemo samo na način da Sarajevo prezentiramo kao protiv Aktobea i u prvoj utakmici u Sarajevu. Moram pronaći 10-15 ljudi koji će biti spremni ginuti za svaku loptu i u Gabeli i u Doboju i u Sarajevu. Jednostavna formula", zaključio je trener Sarajeva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC