• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sarajeva: Ako previse razmišljam o Trnavi neću stići da razmišljam o nama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zoran Zekić pred revanš sa Spartakom u Trnavi želi da se fokusira na svoju ekipu.

 Zoran Zekić pred duel Spartak Trnava - Sarajevo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva nalaze se u slovačkoj Trnavi, gdje će u srijedu igrati revanš drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Spartaka.

Prvi meč na Koševu završen je 0:0, iako je Sarajevo imalo nekoliko sjajnih prilika prilikom kojih je pogodilo i stativu, a fudbaleri Spartaka u više navrata i izbijali loptu sa gol-linije.

Sada će ekipa Zorana Zekića pokušati da ponovi partiju i stigne do pobjede koja ju vodi u naredno kolo.

"Dobro se osjećamo u Trnavi, nadam se da ćemo se sutra još bolje osjećati. Kratko je vrijeme između dvije utakmice. Još su sjećanja na ovu prošlu. Sutra je nova priča. Nadam se da su moji igrači spremni za izazove. Spartak je dosta ozbiljnija ekipa od Aktobea. Jako su čvrsti. Čekaju svoje šanse. Jako su gusti. Vidjeli smo dosta njihovih dobrih pojedinaca. Imali su pet-šest dana više za pripremu nego za prvu utakmicu, ali bih se više fokusirao na svoju ekipu. Stadion je prekrasan, pa će Spartak pokušati biti agresivniji", rekao je Zekić na konferenciji za novinare u Trnavi.

On neće moći da računa na dvojicu fudbalera iz zadnje linije.

"Đuričković je imao nesrećni prvi žuti, nakon toga se povrijedio. I Soldo je odigrao jako dobru partiju, a dobio je treći žuti, ni njega nema. Dosta smo promišljali o tome. Naći ćemo neko rješenje. Moramo vjerovati u ono što radimo. To je sve sastavni dio fudbala. Što se tiče sistema, nadam se da ćemo uskoro biti spremni da igramo razne sisteme. Ništa nije isključeno. Tražit ćemo najbolje svoje trenutke", rekao je trener Sarajeva.

Osvrnuo se Zekić i na odlazak mladog Muhameda Buljubašića u Rizespor.

"Žao mi je što je tako talentovan igrač otišao tako brzo. Bio je povrijeđen sve ovo vrijeme, pa mi je žao što ga nisam ni osjetio. Mislim da je divan dečko i sportista. Što se tiče odlazaka i dolazaka, ima još dosta do kraja prelaznog roka, ali bih se skoncentrisao na ovu utakmicu i kadar koji sada imamo", rekao je Zekić i dodao:

"Iznimno sam zadovoljan u ovom dijelu periodizacije kako ekipa izgleda. Poučen iskustvom, znam da će nekad doći kriza jer neke detalje nismo obavili. Sutra je jako zahtjevna utakmica, koja nam jako puno znači. Mnogi od njih su teškom mukom skupili novce da dođu, moramo i to poštovati, izraziti respekt za sebe, svoju porodicu, navijače... Sutra je utakmica koja ti daje puno više motiva nego obično".

Trener Sarajeva ne želi mnogo o protivniku.

"Naravno da razmišljamo o Trnavi, ali ako budem previše razmišljao o njima, neću stići razmišljati o nama. Očekujem ekipu koja će pokušati biti dominantnija i imati bolji posjed te napraviti pritisak. Moramo biti spremni na to sve i iskoristiti rupe koje se otvaraju u takvim situacijama", poručio je Zekić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC